Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Upečte si vianočné makrónky s receptom od Majsterky pekárky Lucky
Upečte si vianočné makrónky s receptom od Majsterky pekárky Lucky

Upečte si vianočné makrónky s receptom od Majsterky pekárky Lucky

Kávovo-škoricové makrónky si zamilujete. V článku aj tipy ako na ich dokonalú podobu.

"Naše Vianoce nesmú byť bez makróniek a tieto kávovo-škoricové s orieškovou príchuťou milujeme," prezradila Majsterka pekárka Lucka, ktorá si okrem víťazstva v druhej sérii Pečie celé Slovensko vychutnáva aj predvianočný čas s rodinou.

"Koláčiky, láska a úsmev sú jednoznačne hlavnými prísadami naozaj krásnych a veselých Vianoc a najkrajším darom je prítomnosť rodiny a pokoj v našich srdciach," dodáva.

Recept na vianočné makrónky od Lucky

Kávová škrupinka

  • 150 g mandľovej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 2 x 55 g bielkov
  • 40 g vody
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 ČL instantnej kávy
  • mletá škorica na posypanie

Kávovo-škoricové makrónky od Lucky.jpg

Plnka škorica + oriešok

  • 250 g bielej čokolády
  • 125 g šľahačky
  • 1 ČL mletej škorice
  • Opražené lieskovce na sucho bez šupky rozdelené na polovicu

Postup

  1. Makrónky: Mandľovú múku a práškový cukor mixujeme v mixéri a preosejeme. Vodu s kryštálovým cukrom privedieme k varu na 118 stupňov. Medzitým si šľaháme 55 g bielkov do polotuhej peny spolu s instantnou kávou. Horúci rozvar lejeme po stranách kotlíka do bielkov. Šľaháme asi 3 minúty, kým nie je pevný sneh. Zvyšné bielky zmiešame s mandľami a práškovým cukrom do pasty. Vyšľahané bielky na trikrát primiešame do mandľovej pasty – jemne, aby sme ich rozbili. Nanášame na teflonovú podložku a poprášime jemne mletou škoricou. Pečieme na 150 stupňov 13 minút.
  2. Plnka: Šľahačku so škoricou povaríme do zovretia a necháme vychladiť na 50 stupňov. Následne ňou zalejeme bielu čokoládu a miešame do rozpustenia. Ponorným mixérom premixujeme do hladkej konzistencie. Prikryjeme potravinovou fóliou na dotyk a necháme stuhnúť v chladničke 3 - 4 hodiny.
  3. Plnenie: Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme ganache na makrónku a do stredu dáme polovičku lieskového orieška. Zatlačíme druhou makrónkou.

Lucka pridáva aj malú radu na zdobenie: "Na vianočné makrónky použite jedlé fixky, čokoládové dekorácie, prípadne bielkovú polevu ako na medovníčky prifarbenú gelovými farbami."

Template::Toolkit plugin error - Can't locate Mojo/DOM.pm in @INC (you may need to install the Mojo::DOM module) (@INC contains: /srv/Cyclone3/!rtvs.sk/_addons /srv/Cyclone3/!rtvs.sk/.libs /srv/Cyclone3/!rtvs.sk/_addons /srv/Cyclone3/!rtvs.sk/.libs /srv/Cyclone3/_overlays/10-local/_addons /srv/Cyclone3/_overlays/10-local/.libs /srv/Cyclone3/_overlays/01-obsolete/_addons /srv/Cyclone3/_overlays/01-obsolete/.libs /srv/Cyclone3/_addons /srv/Cyclone3/_addons /srv/Cyclone3/.core/.libs /etc/perl /usr/local/lib/x86_64-linux-gnu/perl/5.30.0 /usr/local/share/perl/5.30.0 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl5/5.30 /usr/share/perl5 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl/5.30 /usr/share/perl/5.30 /usr/local/lib/site_perl /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl-base) at /srv/Cyclone3/.core/.libs/Template/Plugin/DOM.pm line 10. BEGIN failed--compilation aborted at /srv/Cyclone3/.core/.libs/Template/Plugin/DOM.pm line 10. Compilation failed in require at /srv/Cyclone3/.core/.libs/Template/Plugins.pm line 206. 25 50 75 90
Zdroj: Instagram Lucie Gyenesová / kyria_photography

Živé vysielanie ??:??

Televízia