Sladké vianočné pečenie strieda na Silvestra vypekanie tých najlahodnejších slaných pochutín, ktoré oslavy konca starého a vítania nového roka správne ochutia.
Vytvorte si silvestrovské menu s pomocou receptou od súťažiacich z Pečie celé Slovensko 2.
Silvestrovské menu
Jedlo na Silvestra by malo byť nielen rôznorodé, ale aj chutné, primerané veľké a hlavne slané, aby sa dokonale snúbilo s alkoholickými nápojmi a udržalo punc oslavy.
Na začiatok by ste preto mohli zvoliť slané košíky. Či už preferujete varianty s mäsom alebo bez mäsa v receptoch od troch finalistiek pekárskej šou si nájde každý to svoje.
Košíčky s mäsovým, cviklovým či avokádovým tatarákom od Anči, s kozím krémom, bryndzovou pomazánkou a hráškovým krémom od Janky, či s krevetovým šalátom a nivovou penou od Lucky ulahodia každému.
Ak sa vašim hosťom žiada na silvestrovskej párty aj niečo teplé, zvoľte niektoré z pirohov - čo tak tie s hríbami od Zuzky alebo klasické východniarske s hubovou máčankou od Ďoďa?
Pokračujte obloženými chlebíčkami podľa vlastného výberu - z 11 receptov si isto vyberiete tie pravé.
A na také občasné "zahryznutie" podávajte napríklad pagáče alebo praclíky.
Komu bude málo, nech pokojne upečie plnenú lístkovú roládu. Ktorú si plnku si zvolíte?
Sladká bodka pre dospelých na záver
K silvestrovskému menu nesmie chýbať aj niečo sladké. Skúste recept na lahodný likér od súťažiacej Lenky.
Suroviny
- 2 salká
- 0,5 litra mlieka
- 0,5 litra rumu
- 1 mandľový puding
Postup
- Pripravíme si hrniec s vodou, ponoríme do neho salká a varíme ich 2 hodiny.
- Uvarené salká necháme vychladnúť (ideálne do druhého dňa).
- V mlieku uvaríme puding. Puding necháme tiež vychladnúť.
- Salko s pudingom vymixujeme a pridáme rum. Likér následne precedíme do fliaš a môžeme degustova
Želáme chutného Silvestra!