Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Z televízie do rozhlasu. Pekár Ďoďo prezradil viac o novej práci
Z televízie do rozhlasu. Pekár Ďoďo prezradil viac o novej práci

Z televízie do rozhlasu. Pekár Ďoďo prezradil viac o novej práci

Ako sa pripravoval na úlohu spolumoderátora súťažiaci šou Pečie celé Slovensko 2? Prečítajte si rozhovor.

Po skončení najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko 2 sa pekárovi Ďoďovi otvorili nové možnosti. Najnovšie ho môžete počuť vo vysielaní Rádia Regina Východ.

So sympatickým východniarom, ktorý v pekárskej šou skončil ako posledný muž pred bránami semifinále, sme sa rozprávali o novej práci.

Ako si sa dostal k spolupráci s Rádiom Regina?

"Prvýkrát ma Rádio Regina Východ oslovilo ešte počas súťaže, keď si ma pozvali do jednej víkendovej relácie. Neskôr, pred Vianocami, sme s mojou milovanou Alenkou Sabolovou absolvovali televíznu Reginu z košického štúdia. Spolupráca, o ktorej píšeme, vzišla od redaktorky Martiny Vaškovej, ktorá mi nový projekt predstavila a mne neostávalo nič iné len súhlasiť."

Ďoďo Lukáč - pekár PCS 2

Ak som pochopila správne, poslucháči ťa budú počuť v jednej relácii a v jednej rubrike?

"Tradične raz do mesiaca sa so mnou môžu poslucháči stretnúť v relácii Z kuchyne starých mám. Rovnako sa teším na to, že spolu s Martinou Vaškovou a Milanom Rendošom budem v obľúbenej relácii Zahrajte mi túto, pripravovať raz mesačne rubriku „NAVARCE MI TÚTO“.

V nej budeme detailne rozoberať suroviny, ktoré boli základom stravovania našich predkov a s ktorými sa bežne v kuchyni stretávame aj dnes počas celého roka. Čiže ide o dve relácie, v ktorých sa počas tohto roka predstavím."

Ako sa pripravuješ na prácu za mikrofónom?

"Ono je to podstatne ľahšie ako pred kamerou. Nerieši sa oblečenie, styling, no podstatná je práca s hlasom, čo som si trošku musel načítať."

Čo všetko sa poslucháči dozvedia?

"Dozvedia sa zaujímavosti zo stravovania našich predkov, objavíme už zabudnuté suroviny ako je napríklad ´slovienka´, no budeme sa venovať aj aktuálnym trendom v oblasti gastronómie s vybranými potravinami, ktorým budú venované jednotlivé časti."

Čo očakávaš od tejto spolupráce?

"Keďže prácu pred kamerou som pomerne dobre zvládol, od rádia očakávam otvorenie nových horizontov. Nie je to len o tom, že si sadnem pred mikrofón a hovorím.

Popravde, každú tému si musím podrobne zmapovať a naštudovať, aby som vedel relevantne zodpovedať na všetky otázky, ktoré si pre mňa moderátori pripravili. Po tomto roku budem učiteľom aj v oblasti gastronómie."

Už si predtým robil niečo podobné?

"V rámci relácie Kuchyne starých mám som už absolvoval jeden rozhovor. V ňom som popisoval môj vzťah k tradičným zemplínskym jedlám, ku ktorým ma doviedla moja babka, ktorá ma v kuchyni nakopla.

Pekár Ďoďo pri pečení

Rovnako v rámci adventu som si pripravil štyri krátke dobré rady k vianočnému pečeniu, kde som rozhlasovým poslucháčom radil pri príprave rýb, bobaliek, teplých vianočných nápojov, či využitia medu v kuchyni."

Na čo sa môžu poslucháči tešiť?

"Všetko prezradiť nemôžem, ale viem, že nás čaká rok plný návratu k tradičným surovinám našich predkov. Budeme pripravovať jedlá z kuchárskej knihy Terézie Vansovej z roku 1914, ale rozprávať sa budeme aj o obradových jedlách Veľkej noci či Vianoc. Tešíme sa na to."

Aké si mal pocity po prvej relácii?

"Pocity boli úžasné. Po relácii som dostal záplavu správ ohľadom toho, ako sa rozhlasovým poslucháčom páči spôsob, akým je relácia vedená a hlavne to, že sa opäť dozvedeli niečo nové."

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia