Krémový cheesecake nielen pre zamilovaných. Jeho autorkou je Majsterka pekárka Lucka, víťazka druhej série Pečie celé Slovensko.
Upečte si ho a potešte ním seba aj svoju polovičku alebo blízkych či kolegov.
Recept na cheesecake
Základ
- 200 g maslových sušienok
- 100 g masla
Krém
- 500 g hladkého tvarohu
- 250 g mascarpone
- 250 g kyslej smotany
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 2 PL hladkej múky
Vrch
- 200 g bielej čokolády
- 130 g šľahačky
Postup
- Sušienky pomelieme na múku a pridáme rozpustené maslo.
- Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozložíme sušienkový základ. Pečieme 10 minút na 180 stupňov.
- Všetky suroviný na krém zmiešame a vylejeme na upečený základ. Pečieme 40 minút na 150 stupňov.
- Šľahačku s čokoládou rozpustíme a ponorným mixérom vymixujeme. Vylejeme na vychladnutý cheesecake a dáme stuhnúť do chladničky.
- Ozdobíme ovocím a srdce vytvoríme rozpustenou mliečnou čokoládou striekaním cez vrecko.