Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Cheesecake, ktorý si zamilujete. Nielen preto, že je v tvare srdca

Inšpirujte sa víťazkou druhej série šou Pečie celé Slovensko.

Cheesecake, ktorý si zamilujete. Nielen preto, že je v tvare srdca

Krémový cheesecake nielen pre zamilovaných. Jeho autorkou je Majsterka pekárka Lucka, víťazka druhej série Pečie celé Slovensko

Upečte si ho a potešte ním seba aj svoju polovičku alebo blízkych či kolegov.

Recept na cheesecake

Základ

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla

Krém

  • 500 g hladkého tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 250 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 PL hladkej múky

Vrch

  • 200 g bielej čokolády
  • 130 g šľahačky

Lucka cheesecake v tvare srdiečka.jpg

Postup

  1. Sušienky pomelieme na múku a pridáme rozpustené maslo.
  2. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozložíme sušienkový základ. Pečieme 10 minút na 180 stupňov.
  3. Všetky suroviný na krém zmiešame a vylejeme na upečený základ. Pečieme 40 minút na 150 stupňov.
  4. Šľahačku s čokoládou rozpustíme a ponorným mixérom vymixujeme. Vylejeme na vychladnutý cheesecake a dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Ozdobíme ovocím a srdce vytvoríme rozpustenou mliečnou čokoládou striekaním cez vrecko.
25 50 75 90