Sympatická finalistka Magda sa pečeniu aktívne venuje už dlhé roky, čoho dôkazom boli na televíznych obrazovkách jej vynikajúce torty, cheesecake, tartaletky a mnohé ďalšie dezerty.
RTVS online
Jednou z jej špecialít je malinová bábovka s vaječným likérom. Tou ohúrila aj v šou Pečie celé Slovensko v rámci osobnej výzvy.
Verte, že jeden kúsok vám stačiť nebude.
Bábovka s vaječným likérom podľa Magdy
Príprava bábovky nie je náročná, takže ju zvládne aj začiatočník či amatérsky cukrár. Výsledok je však skutočne famózny.
Na cesto budete potrebovať:
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 2 vanilky
- 200 ml oleja
- 200 ml vaječného likéru
- 100 g hladkej múky
- 100 g zemiakového škrobu
- 1 prášok do pečiva
- 300 g čerstvých malín
Na ganache si pripravte:
- 150 g tmavej čokolády
- 120 ml šľahačky
Postup:
- V miske vyšľahajte vajcia, cukor a vanilku.
- Do hmoty pomaličky pridávajte olej a likér.
- V druhej nádobe premiešajte múku, škrob a prášok do pečiva. Túto zmes potom vsypte cez sitko k vajíčkovej hmote.
- Umyté maliny posypte múkou a jemne pridajte do cesta.
- Takto pripravené cesto nalejte do vymastenej formy a dajte piecť do trúby vyhriatej na 160 – 170 stupňov. Bábovku pečte asi 45 minút.
- Vychladenú bábovku vyberte z formy, polejte čokoládovým ganache a nakoniec ozdobte malinami.
Dobrú chuť!