Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Bábovka s vaječným likérom. Verte, že sliny potečú celej rodine

Magda z Pečie celé Slovensko prezradila recept na famóznu bábovku, ktorá ihneď zmizne zo stola.

Bábovka s vaječným likérom. Verte, že sliny potečú celej rodine

Sympatická finalistka Magda sa pečeniu aktívne venuje už dlhé roky, čoho dôkazom boli na televíznych obrazovkách jej vynikajúce torty, cheesecake, tartaletky a mnohé ďalšie dezerty.

Jednou z jej špecialít je malinová bábovka s vaječným likérom. Tou ohúrila aj v šou Pečie celé Slovensko v rámci osobnej výzvy.

Verte, že jeden kúsok vám stačiť nebude.

Pečie celé Slovensko - Magda a Miňo.jpg

Bábovka s vaječným likérom podľa Magdy

Príprava bábovky nie je náročná, takže ju zvládne aj začiatočník či amatérsky cukrár. Výsledok je však skutočne famózny.

Na cesto budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilky
  • 200 ml oleja
  • 200 ml vaječného likéru
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g zemiakového škrobu
  • 1 prášok do pečiva
  • 300 g čerstvých malín

Na ganache si pripravte:

  • 150 g tmavej čokolády
  • 120 ml šľahačky

Postup:

  1. V miske vyšľahajte vajcia, cukor a vanilku.
  2. Do hmoty pomaličky pridávajte olej a likér.
  3. V druhej nádobe premiešajte múku, škrob a prášok do pečiva. Túto zmes potom vsypte cez sitko k vajíčkovej hmote.
  4. Umyté maliny posypte múkou a jemne pridajte do cesta.
  5. Takto pripravené cesto nalejte do vymastenej formy a dajte piecť do trúby vyhriatej na 160 – 170 stupňov. Bábovku pečte asi 45 minút.
  6. Vychladenú bábovku vyberte z formy, polejte čokoládovým ganache a nakoniec ozdobte malinami.

vajecna-babovka-s-likerom.jpg

Dobrú chuť!



25 50 75 90