Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Porota je pripravená. Zostaviť výzvy a dvanástku finalistov bolo náročné
Porota je pripravená. Zostaviť výzvy a dvanástku finalistov bolo náročné

Porota je pripravená. Zostaviť výzvy a dvanástku finalistov bolo náročné

Radosť i nervozita, také boli pocity porotkýň pred natáčaním tretej série. Do šou sa vracajú s novými výzvami, témami a očakávaniami.

Porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová to nemali jednoduché. Zostaviť finálovú dvanástku a rôzne výzvy bolo náročné.

Celý svet v jednej šou

Vybrať zo širokej ponuky populárnych a známych dezertov si vyžaduje dlhé a precízne triedenie. „Je to ako pri výbere kandidátov, prechádzajú sitom. Tento je populárny, tento by radi upiekli a podobne. Ale potom to prechádza aj ďalšími ľuďmi, ktorí sa na to pozerajú - kto by to rád piekol, aká je tam náročnosť a tak ďalej.“ vraví Petra.

Pekárska šou Pečie celé Slovensko nie je iba o Slovensku. „Máme po ruke na výber celý svet. To nie je len o Slovensku. Aj o Slovensku, ale aj o celom svete, kde sa čo pečie.“ Šou prináša tie najlepšie pekárske recepty a chute z celého sveta.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nároky sa zvyšujú

Ani výber tých najlepších nebol ľahký. Osobných rozhovorov sa zúčastnilo množstvo zaujímavých ľudí. Vybrať finálovú dvanástku bola ťažká úloha.

Zvyšuje sa latka pri výbere finalistov? Na otázku nám odpovedala Jožka: „Je to ťažké, ale zvyšujeme. Musíme porovnávať. Chceme tam mať takých, ktorí vedia piecť, vedia komunikovať, majú určitú charizmu, niečo z nich vyžaruje, aby z toho mal divák naozaj dobrý pocit. Ako si myslím, že mal z jednotky a dvojky.“ Uchádzači museli prejsť aj kamerovými skúškami.

Aj odborníčky sa stále učia. Jožku v súťaži prekvapili rôzne chuťové kombinácie, ktorými sa pri pečení sama inšpirovala. Potvrdzuje to aj Petra, ktorá na otázku, či sa od súťažiacich niečo naučila odpovedá jednoznačne: „že sa fantázii a chutiam medze nekladú.“

Už o 4 dni rozvoniame celé Slovensko. Sladký dátum 1. október sa blíži. Buďte pri tom o 20:30. hod na Jednotke.
25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia