Na finalistov čakajú prvé tri výzvy, v ktorých sa popasujú s receptami a predvedú svoju kreativitu.
Pre každé kolo je pripravená téma. „Divák sa môže tešiť na určite krásnu prácu. Snažili sme sa, aby aj tie zadania, tie jednotlivé epizódy, aby boli opäť v nejakej takej myšlienke alebo v nejakom takom motíve.“ opisuje Jožka.
Téma prvého kola
V prvom kole je pre našich súťažiacich pripravená láskyplná téma. Svoje dezerty a koláče budú piecť pre mamu. Prvý diel tak nebude iba o pečení, ale aj o príbehoch, spomienkach a emóciách.
Sladká štatistika
Zaujíma vás, aká bola spotreba súrovín počas tretej série Pečie celé Slovensko? Dokopy toto množstvo presiahlo 2 tony. Súťažiaci skutočne zamakali a piekli neuveriteľných 90 hodín, pričom využili vyše 420 rôznych druhov potravín:
- 40 druhov rôznych korenín;
- 45 druhov čerstvého a sušeného ovocia, spolu vyše 150 kg;
- 50 kg zeleniny;
- 3 000 ks vajec;
- 200 kg múky;
- 250 kg cukru;
- 150 l mlieka;
- 120 kg čokolády;
- 95 l smotany;
- 100 l oleja;
- 90 kg masla;
- a množstvo ďalších surovín.
Pečie celé Slovensko od 1. októbra na Jednotke v pravidelnom vysielacom čase v nedeľu o 20:30.