Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Pečieme už túto nedeľu. Čo ste o šou možno nevedeli
Pečieme už túto nedeľu. Čo ste o šou možno nevedeli

Pečieme už túto nedeľu. Čo ste o šou možno nevedeli

Šou, ktorá pobláznila státisíce divákov na Slovensku sa vracia po tretíkrát na obrazovky.

Už v nedeľu 1. októbra sa roztočí prvé kolo tretej série Pečie celé Slovensko.Čaká nás jedenásť týždňov pečenia podľa originálnych receptov a nepochybne aj zábava, napätie a emócie.

Čo už vieme?

Poznáme dvanásť finalistov. Postupne sme ich predstavili v článkoch a na sociálnych sieťach. Ich videovizitky si môžete pozrieť na webe Pečie celé Slovensko.

Dobre známa je aj moderátorská dvojica, ktorú tvoria veselí ochutnávači Juraj Bača a Milan Zimnýkoval. Nedávno nám prezradili, čo očakávajú tohtoročnej série, ktorú si chcú naplno užiť.

Nezmenená zostáva aj dvojica porotkýň. Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová budú opäť odborne hodnotiť pekárske výkony súťažiacich. Výber finálovej dvanástky nebol vôbec jednoduchý.

„Prihlásilo sa okolo 250 ľudí a 120 sme pozvali na osobný pohovor. Bolo to veľmi príjemných takmer 10 dní v Bratislave. Niektorí doniesli fantastické výrobky a bolo príjemné sledovať, že vedia prečo tam idú a čo chcú dosiahnuť. Bolo veľmi náročné vyskladať finálovú dvanástku,“ priznala Jožka.

PCS3-Day0-PidanyPhoto-1431.jpg

11 týždňov a 33 výziev

Pripravených je jedenásť súťažných kôl, v ktorých finalisti predvedú svoje zručnosti a nápaditosť.

V každom súťažnom kole ich čakajú tri výzvy – osobná, technická a kreatívna. Spolu je pripravených až 33 pekárskych a cukrárskych výziev.

Osobná výzva otvorí rodinné príbehy a tradície. Súťažiaci budú piecť svoj rodinný recept na základe zadania. Technická výzva od porotkýň vždy prekvapí. Jediná výzva, na ktorú sa súťažiaci nevedia vopred pripraviť preverí v praxi skutočné pekárske zručnosti. Kreatívna výzva naštartuje nekonečnú fantáziu pekárov a pekárok.

_MKF0270.JPG

A toto ste vedeli?

Na výrobe obľúbenej relácie sa podieľal 80-členný výrobný štáb. Jeho súčasťou bol aj prvý slovenský Majster pekár Miňo Macuľa ako pravá ruka odbornej garantky šou Natache Pacal.

„Veľmi sa teším na tretiu sériu šou Pečie celé Slovensko a som v tom opäť namočený aj ja. Zopakoval som si to z druhej strany a bol som opäť v zákulisí.“ teší sa Miňo. Divákom súčasne posiela odkaz: „Bolo to veľmi príjemné a myslím si, že diváci sa rozhodne majú na čo tešiť. Opäť sa tam zišla partia úžasných ľudí, ktorí sú skvelí cukrári, ukážu skvelé výrobky a bude to naozaj sranda. Všetkým odporúčam sledovať,“

Počas natáčania mali moderátori aj porotkyne provotriednu starostlivosť. Dni na pľaci sú síce príjemné a zábavné, ale vedia poriadne unaviť. Tento rok sa produkcia postarala o luxusnú oddychovú zónu priamo v areáli kaštieľa. Pristavené boli karavany, ktoré naše porotkyne nečakali.

„Boli sme s Petrou obidve v šoku, je vnútri úžasný. Už vieme, kde sa môžeme zložiť, kde môžeme sedieť a oddychovať a cítime sa naozaj ako hviezdy,“ opisuje Jožka. „Ja som mala slzy na krajíčku a strašne som sa tešila. Je to úžasné, že takto na nás myslia. Len sa bojím, že nás tam zavrú a už nás nepustia,“ smeje sa Petra.

Tretia séria očakávanej šou Pečie celé Slovensko začína na Jednotke už v nedeľu 1. októbra o 20.30 h.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia