Presne taký je dezert podľa receptu, o ktorý sa na svojej sociálnej sieti podelila cukrárka Petra Tóthová. Táto vynikajúca „expresná pena“ je skvelou voľbou do horúcich letných dní, počas ktorých sa vám nechce strácať čas v kuchyni. Ak ste dostali chuť na sladké alebo vás prekvapila nečakaná návšteva, tento recept iste oceníte.
Čo budete potrebovať:
- 160g marshmallows (ideálne mini, prípadne nakrájané na menšie kúsky)
- 60 g zmäknutého masla
- 250 g horkej (70 %) čokolády nalámanej na malé kúsky
- 60 ml horúcej vody
- 250 ml smotany na šľahanie (ideálne 40%)
Ako na to:
Na panvicu dajte marschmallows, maslo a čokoládu, pridajte vriacu vodu. Na miernom ohni za občasného miešania všetko roztopte.
Kým sa zmes topí, vyšľahajte si šľahačku – čím viac percent tuku obsahuje, tým lepšie vám bude výsledná pena držať.
Čokoládovú zmes nechajte chvíľu vychladnúť, následne opatrne primiešajte šľahačku. Rozdeľte do pohárov a nechajte chladiť zhruba dve hodiny.
Pozrite si VIDEORECEPT:
Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.
25 50 75 90