Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Záhada stratenej maliny sa vo svete rieši už roky. Na Slovensku sme našli vinníka!

Taká maličkosť a toľko rozruchu.
Záhada stratenej maliny sa vo svete rieši už roky. Na Slovensku sme našli vinníka!

Bake off torta je ikonou cukrárskeho programu, nielen slovenského, ale najmä jeho pôvodnej anglickej verzie The Great British Bake Off. Šou vznikla v roku 2010 a okamžite si získala množstvo fanúšikov. Stala sa tak populárnou, že jej koncept postupne prerazil do ďalších a ďalších krajín. Na Slovensku sledujeme Pečie celé Slovenskoštvrtý rok.

Čokoládovo – malinová torta sa stala akýmsi symbolom tejto šou. Nielenže už samotný pohľad na ňu rozprúdi chuťové poháriky, no jedna malá vec divákom stále vŕta v hlave – prečo na okraji torty chýba jedna malina?! Tento drobný detail sa stal horúcou témou medzi fanúšikmi a už od začiatku šou vyvoláva zmiešané reakcie. Na sociálnych sieťach sa množili vtipné, ale aj trochu frustrované postrehy.

Záhada chýbajúcej maliny sa rieši už viac ako desať rokov. V Británii sa ju minulý rok pokúsil vyriešiť komik a moderátor šou Noel Fielding. Stratenú malinu priniesol naspäť v zlatej krabičke. Na facebookovej stránke The Great British Bake Off sa objavila vtipná fotografia s popisom: „Záhada chýbajúcej maliny je definitívne vyriešená.“

Ani Slovensko nezostalo pozadu. Pustili sme sa do detektívnej práce a vyspovedali sme finalistov tohtoročnej série Pečie celé Slovensko. Po intenzívnom pátraní nás stopy zaviedli k moderátorom a nakoniec sa nám podarilo nájsť vinníka.

„Ja som ju zjedol z každej jednej torty,“ priznáva Juraj Bača. Treba však uznať, že to myslel dobre. „Vraj v origináli ju zjedol nejaký kameraman, tak som si povedal, že čo budeme horší? Tak som zjedol jednu, a niekde dokonca až dve,“ priznal sa vinník.

25 50 75 90