V desiatom kole šou Pečie celé Slovensko zabojuje päť finalistov o miestenku v semifinále. Témou tohto večera sú zabudnuté recepty, ktoré kedysi zdobili slávnostné stoly, no dnes sa na ne takmer zabudlo.
V osobnej výzve sa vrátia pod Tatry s dezertom lohegrin, ktorý je takmer stratený v čase. Tento recept je už natoľko zabudnutý, že jeho postup by ste na internete hľadali márne. Zdá, sa že ani porotkyne nebudú mať jasno v tom, čo od tohto dezertu očakávajú. Ako si poradí Danka s mätúcimi radami?
V technickej výzve sa presunieme na svadobnú hostinu, kde budú súťažiaci piecť tradičné broskyne. Tento kedysi neodmysliteľný sviatočný zákusok je dnes už vzácnosťou. Uvidíme, ako si s receptom poradia súťažiaci.
V kreatívnej výzve nás čaká napätie, keďže súťažiaci budú zostavovať a tvarovať objekty z páleného cukru. Táto technika si vyžaduje predovšetkým veľkú dávku trpezlivosti a precíznu jemnú motoriku. A že s páleným cukrom nie sú srandy, to zistia finalisti už dnes večer.
Komu sa podarí vybojovať miestenku v semifinále? A kto sa rozlúči so šou? Sledujte už dnes večer o 20:30 na Jednotke.