Chystáte svadbu a premýšľate, aké sladké dobroty by mohli zdobiť váš stôl? Elegantné candy bary na mieru sú momentálne veľkým hitom. Nájdete v nich moderné lahôdky ako makrónky, tartaletky, cheesecaky či pavlovky, ale aj klasické rezy v modernom prevedení. Farebné, rozmanité a trendy naaranžované – takto dnes vyzerajú svadobné stoly.
Hoci nové trendy postupne vytláčajú staré dobré klasiky zo svadobných stolov, aj tie si stále držia svojich fanúšikov. Opýtali sme sa pekárov z Pečie celé Slovensko, čo by napiekli na svadobnú hostinu.
Janka má rada mix moderných aj tradičných chutí. „Veľmi rada robím na svadby kamarátkam, ktoré sa ešte stíhajú vydať, candy bary. Väčšinou robím kombinácie – aj niečo retro, čiže nejaké tie rezy, ale na druhej strane aj niečo modernejšie – napríklad pavlovky a tartaletky.“
Tonka nedá dopustiť na punčové rezy, no rada ich podáva inak. „Ja si myslím, že na svadbe musí byť aj punčák, čo je klasika. Musí byť v novom šate, čiže napríklad v kockách,“ prezrádza. Ani ona však nezabúda na modernejšie dezerty: „Väčšinu vecí by som piekla moderných, ale punčák musí byť. A aj veterník.“
Pali by to spravil vyvážene. „Mám rád aj tradičné svadbové zákusky, takže ja by som to vyvážil pol na pol,“ zamýšľa sa.
Danka je jednoznačne za moderné candy bary. „Ak by som sa druhýkrát vydávala, išla by som do novodobých,“ hovorí s úsmevom. No ak podávať tradičné zákusky, potom by ich servírovala inak. „Keď tradičné, tak sa mi páči, keď sú pokrájané na malé kúsky, také mini-dezerty,“ pridáva svoj cukrársky tip.
25 50 75 90