Hľadáte niečo nové na váš silvestrovský alebo novoročný stôl? Zelerový šalát podľa receptu od Martiny z Pečie celé Slovensko je skvelou voľbou, ktorá prekvapí a poteší každého!
Je lahodný, svieži a predovšetkým nenáročný na prípravu. Tí, ktorí ho už ochutnali, ho odporúčajú všetkými desiatimi. „Tento zelerový šalát mal u vás veľmi veľký úspech, tak nezabudnite a pripravte si ho na silvestrovskú oslavu Nového roku,“ napísala Martina na svojom Instagrame.
Na zelerový šalát potrebujete:
2 poháriky zaváraného strúhaného zeleru
1 malá konzerva kukurice
1 konzerva ananásu - kúsky
1 menší pór
1 malý pohár majonézy
200 ml kyslej smotany
150 g šunky
soľ, korenie
Postup od Martiny
Zeler nastrúhame na jemno, scedíme cez sitko a vytlačíme prebytočnú šťavu. Rovnako scedíme aj ananás a kukuricu. Ananás nakrájame na drobné kúsky. Šunku nakrájame na tenké pásiky. Pór prerežeme pozdĺžne napoly a krájame na tenké pásiky.
Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme smotanu a majonézu. Premiešame a dochutíme soľou a korením. Necháme odležať, najlepšie cez noc, aby sa chute prepojili.
Podávame v miske, v poháriku, alebo ako hrubšie vrstvy nátierky na čerstvom pečive, napr. bagete. Dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a pórom.
Dobrú chuť!
25 50 75 90