Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Doprajte si po Vianociach zmenu! Vymeňte zemiakový šalát za zelerový

Máte už dosť klasického zemiakového šalátu? Skúste teraz tento hit so zelerom!

Doprajte si po Vianociach zmenu! Vymeňte zemiakový šalát za zelerový

Hľadáte niečo nové na váš silvestrovský alebo novoročný stôl? Zelerový šalát podľa receptu od Martiny Pečie celé Slovensko je skvelou voľbou, ktorá prekvapí a poteší každého!

Je lahodný, svieži a predovšetkým nenáročný na prípravu. Tí, ktorí ho už ochutnali, ho odporúčajú všetkými desiatimi. „Tento zelerový šalát mal u vás veľmi veľký úspech, tak nezabudnite a pripravte si ho na silvestrovskú oslavu Nového roku,“ napísala Martina na svojom Instagrame.

zelerový šalát na Silvestra podľa Martiny z Pečie

Na zelerový šalát potrebujete:

2 poháriky zaváraného strúhaného zeleru

1 malá konzerva kukurice

1 konzerva ananásu - kúsky

1 menší pór

1 malý pohár majonézy

200 ml kyslej smotany

150 g šunky

soľ, korenie

Postup od Martiny

Zeler nastrúhame na jemno, scedíme cez sitko a vytlačíme prebytočnú šťavu. Rovnako scedíme aj ananás a kukuricu. Ananás nakrájame na drobné kúsky. Šunku nakrájame na tenké pásiky. Pór prerežeme pozdĺžne napoly a krájame na tenké pásiky.

Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme smotanu a majonézu. Premiešame a dochutíme soľou a korením. Necháme odležať, najlepšie cez noc, aby sa chute prepojili.

Podávame v miske, v poháriku, alebo ako hrubšie vrstvy nátierky na čerstvom pečive, napr. bagete. Dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a pórom.

Dobrú chuť!

25 50 75 90