Úvod Novinky Šport
Slovensko má šancu uspieť aj proti USA, tvrdí Boris Valábik
Slovensko má šancu uspieť aj proti USA, tvrdí Boris Valábik

Slovensko má šancu uspieť aj proti USA, tvrdí Boris Valábik

Slovensko postúpilo po 12 rokoch na zimnej olympiáde do štvrťfinále.

Slovenskí hokejisti sa tešia z triumfu nad Nemeckom 4:0, ktorý ich posunul medzi osem najlepších tímov na olympijskom turnaji.

Naposledy sme takto ďaleko boli v roku 2010, kedy naši dokonca bojovali o medaily. Tentokrát nám v ceste stoja hokejisti USA.

„Američania budú robiť to, o čo sa pokúšali Nemci. A sú v tom lepší. To znamená, že budeme opäť vidieť agresívne napádanie a snahu o odoberanie pukov v našom obrannom pásme,“ myslí si Boris Valábik.

Bývalý hokejový obranca pritom naznačil, ako môžeme uspieť aj proti zámorskému favoritovi.

„Pokiaľ si prenesieme do ďalšieho zápasu to, čo sme robili proti Nemcom, netvrdím, že stopercentne vyhráme, ale dáme si najväčšiu šancu, aby sme vyhrali,“ dodal expert RTVS.

Napodobníme Vancouver 2010

Striedačka Slovenska počas zápasu na ZOH v Pekingu.

Pokiaľ by sa tak stalo, Slovensko by už hralo o medaily. Naposledy sa nám niečo podobné podarilo pred 12 rokmi, kedy boli hráči okolo nebohého Pavla Demitru veľmi blízko bronzu.

Ak chceme podobné výkony zopakovať, musíme sa na tento duel zodpovedne pripraviť.

Libor Hudáček: Chceme vyhrať aj proti USA. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Štvrťfinále s USA sa totiž hrá už na druhý deň. Aj preto sa vynára otázka, či to našim bude stačiť na regeneráciu. „To je ťažké povedať. Asi by sme ten jeden deň potrebovali,“ odhaduje Boris Valábik.

„Dôležitý však bude začiatok zápasu. Američania budú mať trocha odležané nohy, naopak my budeme mať v nohách zápas s Nemeckom. Prvých desať minút zápasu bude extrémne dôležitých, a aj to, kto vsieti prvý gól,“ dodal Boris Valábik.

Zápas Slovensko – USA začína 16. februára už o 5:10 h. Priamy prenos budeme opäť vysielať na stanici :ŠPORT, ako aj prostredníctvom live streamu. Naživo prenesieme duel aj vo vysielaní Rádia Slovensko.

Slovensko – USA

  • Čas: 5:10 SEČ
  • Dátum: 16. február (streda)
  • Miesto: National Indoor Stadium
  • TV Prenos: :ŠPORT
  • Live stream: web rtvs.sk
  • Rozhlas: Rádio Slovensko

Stretnutie môžete pozerať tiež prostredníctvom našej mobilnej aplikácie.

Všetky podstatné informácie z olympiády i zákulisia hokejovej reprezentácie ponúkame aj v našich spravodajských reláciách Góly-body-sekundy či Športžurnál.

Zaujímavosti a výsledky z olympiády nájdete na našej podstránke Zimná olympiáda 2022.

25 50 75 90

Galéria

Peter Cehlárik. Slovenskí hokejisti pred zápasom na ZOH v Pekingu 2022. Slovenský obranca počas súboja s nemeckým hráčom. Slovensko sa teší z gólu.
Foto: TASR/AP

Živé vysielanie ??:??

Televízia