Úvod Novinky Šport
Čo sa dialo na olympiáde? Pavol Regenda prezradil, čím hráčov prekvapil Craig Ramsay
Čo sa dialo na olympiáde? Pavol Regenda prezradil, čím hráčov prekvapil Craig Ramsay

Čo sa dialo na olympiáde? Pavol Regenda prezradil, čím hráčov prekvapil Craig Ramsay

Je mesiac po olympiáde a Slovensko si neustále pripomína úspech svojich hokejových hrdinov z Pekingu.

Slovenský hokej získal na olympiáde v Pekingu historický úspech, keď naši hráči vybojovali bronzové medaily.

Počas turnaja spoznali fanúšikovia nové hviezdy ako Juraj Slafkovský či Patrik Rybár. Svoj talent predviedol však aj Pavol Regenda.

Ten sa v najnovšej epizóde Bors & Brambor rozrozprával o zákulisí turnaja. S humorom opisoval oslavy na Nám. SNP. v Bratislave, ale aj vplyv kouča Craiga Rmasayho na celý tím.

RTVS online:

Hoci je o ňom známe, že na hráčov nekričí, v Pekingu sa tak udialo.

„Bolo to počas posledného zápasu. Mali sme tam nejaké chybičky, ktoré sme dovtedy na turnaji nerobili. Dvakrát zvýšil hlas,“ priznal v relácii Pavol Regenda.

Následne však dodal, že po súboji o bronz sa sám kouč chalanom ospravedlnil, že nechcel tak kričať.

„Predsa len, on je skrátka taký, že väčšinu vecí nám povie pokojne. Myslím si, že každý chalan ho rešpektuje na 200 percent a on nemusí zvyšovať hlas, aby sme ho počúvali,“ dodal z Michaloviec, kde aj aktuálne nastupuje.

Nomináciu prespal

Keď sa ale oznamovala nominácia na olympiádu, Pavol Regenda ju prespal. Čerpal totiž sily na ďalší extraligový zápas. „Popravde, ja som tú nomináciu ani nečakal,“ smial sa v štúdiu.

„Veď ja som mal premiéru v mužskej reprezentácii pred deviatimi mesiacmi a odvtedy som bol v tíme len na pár turnajoch,“ priznal 22-ročný hokejista.

Sám ešte zažartoval, že by bol radšej, keby nominácia vyšla po zápase. „Lebo hneď to vedel aj náš tréner. Už začal hovoriť, že som neodohral najlepší zápas, keďže som to mal v hlave, že nemyslím na ligu, ale na olympiádu,“ dodal s úsmevom Pavol Regenda.

Bronzový hokejový príbeh patril k obrovským úspechom poslednej zimnej olympiády. A diváci RTVS mohli byť pri ňom, keď sme na stanici :ŠPORT odvysielali všetky zápasy našich spolu s príletom a oslavami.

Pokiaľ si chcete pozrieť ďalšie časti šou Boris & Brambor, neváhajte nazrieť do nášho archívu.

25 50 75 90

Galéria

Hokejisti Slovenska sa tešia z postupu do semifinále ZOH Peking 2022 Peter Cehlárik a Marek Hvrivík sa tešia z gólu Slovenska na ZOH v Pekingu. Craig Ramsay na striedačke Slovenska počas zápasu na ZOH v Pekingu. Slovenská hokejová striedačka na ZOH v Pekingu.
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia