Úvod Novinky Šport
Miroslav Šatan: Sme veľmi hrdí na celý tím
Miroslav Šatan: Sme veľmi hrdí na celý tím

Miroslav Šatan: Sme veľmi hrdí na celý tím

Šéf slovenského hokeja verí, že bronz hokejistov z olympiády naštartuje novú éru.

Slovenskí hokejisti predviedli na ZOH v Pekingu nádherné výkony. Slováci však na úvod zaznamenali dve prehry. Potom sa všetko zlomilo a našim už visia na krokoch bronzové medaily.

„Na začiatku našej práce sme mali nejakých pochybovačov, ale dnes je jasné, že tá cesta bola správna. Veľmi sa teším z toho, aký veľký úspech títo chlapci dosiahli. Zároveň ma teší, že aj Craigovi Ramsaymu sa podarilo dosiahnuť pre náš hokej úspech,“ povedal exkluzívne pre RTVS Miroslav Šatan.

Nová éra slovenského hokeja

Prezident slovenského hokeja bol v Pekingu od tretieho súboja našich, kedy sa hráčom začalo dariť. Slovenský hokej však podľa jeho slov začal budovať základy tohto úspechu oveľa skôr.

„Odkedy prišiel Craig (Ramsay) sú to štyri roky práce a dlhá cesta. Verím, že sme na začiatku novej éry alebo novej generácie, ktorá príde do slovenského hokeja,“ pokračoval v hodnotení Miroslav Šatan.

Hokejový turnaj mužov:

  1. Fínsko
  2. ROC
  3. Slovensko

Radosť a eufóriu pocítil aj on. Zároveň ho tešili najmä koncentrované výkony celého tímu.

„Musím spomenúť skvelé víťazstvo so Spojenými štátmi americkými. Potom zápas o bronz proti Švédsku. Ten bol úplne profesionálne odohratý, pričom tak silné mužstvo ako je Švédsko, sme nepustili do výraznejších šancí,“ vyzdvihoval výkony našich prezident slovenského hokeja.

„Sme veľmi hrdí na týchto hráčov a myslím, že to bude rezonovať ešte veľmi dlho,“ dodal Šatan.

Slafkovský ako Šatan

Aj keď sa v prvom rade vyzdvihovala pri bronzovom úspechu sila kolektívu, Miroslav Šatan sa nebál pomenovať aj niekoľko jednotlivcov, ktorý tomuto výsledku pomohli.

„Hokej je tímový šport, ale určite tam bolo pár individualít. Víťazná os Hrivík – Cehlárik – Čerešňák či brankár Patrik Rybár, nimi určite boli. A mladý Slafkovský,“ nezabudol na 7-gólového strelca.

„Už v máji na MS sme vedeli, že keď dá gól, tak ich dá veľa, a to sa stalo na olympiáde. Teším sa z toho,“ pokračoval Šatan, ktorý rovnaké pocity zažil v Lillehammeri ´94.

Vtedy sa stal najlepším strelcom na turnaji, kde však Slovensko skončilo vo štvrťfinále. „Pred mnohými rokmi som bol v jeho topánkach,“ zalovil v pamäti.

„Zažil som to isté, keď sa mi ako najmladšiemu hráčovi mužstva strelecky darilo. Aj preto sa viem do toho vžiť a veľmi sa z toho teším,“ dodal na záver Miroslav Šatan.

25 50 75 90

Galéria

Craig Ramsay - tréner brozových hokejistov.jpg Radosť slovenských hokejistov na ZOH 2022.jpg Slovenskí hokejisti s bronzovými medailami na ZOH 2022.jpg Miroslav Šatan a Craig Ramsay na ZOH 2022.jpg
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia