Úvod Novinky Šport
Boris Valábik: Neúčasť Ruska na MS? Nebolo nad čím sa zamýšľať
Boris Valábik: Neúčasť Ruska na MS? Nebolo nad čím sa zamýšľať

Boris Valábik: Neúčasť Ruska na MS? Nebolo nad čím sa zamýšľať

Dlhoročný analytik RTVS si nevie predstaviť, ako by tohtoročné MS v hokeji vyzerali, ak by sa na nich zúčastnilo Rusko.

Dôvodom postoja Borisa Valábika je zahranično-politická situácia vo svete. Pokračujúca vojenská agresia Ruska voči Ukrajine zapríčinila, že sa najväčšia krajina sveta dostala z pochopiteľných príčin do celosvetovej izolácie.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Som rád, že ste uviedli z pochopiteľných príčin. Lebo pre mňa je to veľmi pochopiteľné, ale nie každý sa na to pozerá rovnako. Akonáhle by všetci ukrajinskí športovci, aj tí, ktorí zahynuli, mohli nastúpiť na svoje šampionáty, tak potom budem za to, aby tak urobili aj Rusi,“ povedal pre RTVS Boris Valábik.

Analytik RTVS si zároveň bál predstavy, ako by v tejto atmosfére prebiehali zápasy Ruska s Českom, USA, Fínskom, resp. Švédskom. Sám sa dokonca obáva, že by to mohlo priniesť veľa nehokejových prvkov.

„A to je asi to posledné, čo teraz svet potrebuje. Tí hokejisti sú ľudia a takýto spôsob averzie a tlaku by sa mohol preniesť v zápase aj na hokejové ihrisko. Pre mňa nebolo nad čím rozmýšľať. Som rád, že aj Fínsko a Medzinárodná hokejová federácia sa k tomuto kroku uchýlila,“ pokračuje Valábik.

Môžeme byť radi

Niekdajší hokejový reprezentant a dnes už aj moderátor zábavnej talkshow Boris a Brambor tiež hovorí, prečo je presvedčený o svojom postoji.

„Lebo aj tí ľudia, ktorí teraz vykrikujú, že je to nespravodlivé, môžu byť radi, že to tak je. Pretože nikto nechce vidieť, ako sa na ľade hráči sekajú, čo by vytvorilo ďalší tlak na medzinárodnú komunitu,“ dodal na záver Boris Valábik.

RTVS online:

Popri Rusku sa na svetovom šampionáte nepredstaví z rovnakých dôvodov aj Bielorusko, ktorých nahradia Rakúsko a Francúzsko. A práve s reprezentáciou „Galského kohúta“ odštartuje 13. mája svoj program na turnaji slovenská reprezentácia.

Duel môžete sledovať v priamom prenose na stanici :ŠPORT, na ktorom prinesieme aj zvyšné zápasy našich, ako aj ostatných tímov na majstrovstvách sveta v hokeji.

25 50 75 90

Galéria

rusko-olympiada-hokej-striebro.jpg putin-fasel-hokej-iihf.jpg rusko-olympiada-hokej.jpg Hokejová striedačka Ruska.
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia