Úvod Novinky Šport
Tatar po výhre nad Francúzskom: Väčšina z nás už dostávala kŕče
Tatar po výhre nad Francúzskom: Väčšina z nás už dostávala kŕče

Tatar po výhre nad Francúzskom: Väčšina z nás už dostávala kŕče

Kapitán slovenskej reprezentácie zhodnotil úvodný zápas na MS v hokeji 2022.

Vstup zverencov Craiga Ramsayho do MS v hokeji 2022 vo Fínsku sa podaril. Slovensko zdolalo Francúzsko 4:2.

Zápas však bol pre slovenský tím náročný, čo zhodnotil po jeho skončení aj samotný kapitán Tomáš Tatar.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Bol to náročný zápas

"Nikto ani do toho zápasu nešiel s tým, že to bude ľahké. Už v Žiline som hovoril, že sú (Francúzi) veľmi dobrí korčuliari, hrajú veľmi fyzicky, štruktúrou a systémom hrajú veľmi dobre," zhodnotil Tatar v pozápasovom rozhovore duel aj kvality súpera.

Na druhej strane šiel však zápas podľa predstáv slovenskej reprezentácie: "Začali sme vyhrávať a síce sme stratili náskok, držali sme tlak a nakoniec zvíťazili."

Autor druhého gólu proti Francúzsku si je vedomý chýb, ktorých sa jeho tím dopustil:

"Tie góly padli po maličkých chybách, ktoré by sa nemali stávať."

"Sme šťastní, že sme vyhrali, je to dobrý vstup do turnaja a určite to bol veľmi náročný zápas," dodal.

Kŕče aj skúšanie hry z Bostonu Bruins

Po druhej tretine, v ktorej Slovensko stratilo dvojgólové vedenie, bol stav 2:3.

Tomáš Tatar výkon tímu videl takto: "Nie je to ľahké, 60 minút dupať nie je sranda. Väčšina z nás už dostávala aj kŕče. Je to náročný turnaj."

Ďalší zápas čaká slovenský národný tím v sobotu o 19.20 hod, súperom je tím Nemecka. "Dúfam, že sa dáme zajtra dokopy, zregenerujeme sa a podáme dobrý výkon. Je to opäť dôležitý zápas," dodal Tatar.

Je možné, že v zápase proti Nemecku vyskúša so svojimi spoluhráčmi aj ďalšie obmeny v  hre tak, ako tomu bolo v prípade štvrtej presilovky proti Francúzsku, počas ktorej si vymenil pozíciu s Róbertom Lantošim.

"Chceli sme niečo nové vyskúšať, aby sme zmenili pohľad na zápas. Mali sme tam peknú hru po buly cez čiaru dole na mňa a Mišo Krištof z toho strieľal. Ukázal som chalanom hru z Bostonu Bruins a vyšlo to, škoda, Mišo aj trafil dobrú strelu, mohol byť z toho gól. Skúšame nejaké veci, tá presilovka vyzerá dobre, môžeme na tom budovať."

Všetky prenosy našich reprezentantov, ako aj ostatné zápasy na turnaji budeme vysielať na stanici :ŠPORT .

Všetko podstatné o majstrovstvách sveta sa dozviete aj na našej špecializovanej podstránke . Duely Slovenska bude možné sledovať aj prostredníctvom moderných livestreamov online , ako aj v našej mobilnej aplikácii .

25 50 75 90

Galéria

Radosť na slovenskej striedačke po góle Tatara.jpg Juraj Slafkovský v akcii pred francúzskym brankárom.jpg Radosť Samuela Takáča po góle do siete Francúzov.jpg Radosť slovenských hokejistov po góle.jpg Slovenskí reprezentanti sa tešia po góle proti Francúzom.jpg Kapitán Tomáš Tatar strieľa gól proti Francúzsku.jpg
FOTO: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia