Úvod Novinky Šport
Strieborný z Petrohradu o štvrťfinále: Ťažké, ale nie nemožné
Strieborný z Petrohradu o štvrťfinále: Ťažké, ale nie nemožné

Strieborný z Petrohradu o štvrťfinále: Ťažké, ale nie nemožné

Slovenskí hokejisti sú na majstrovstvách sveta medzi osmičkou najlepších. Postúpia do boja o medaily? Odpovedali hokejové legendy.

Výber trénera Craiga Ramsayho potreboval na postup v poslednom zápase v skupine zdolať Dánsko v riadnom hracom čase na MS v hokeji 2022.

Nakoniec z toho bolo suverénne víťazstvo 7:1 a po vlaňajšom šampionáte a pekinskej olympiáde tretí postup do štvrťfinále na veľkom turnaji v sérii.

Slováci sa prebojovali do vyraďovacej časti majstrovstiev sveta iba druhý raz za posledných osem rokov. Vo štvrtok nastúpia na štvrťfinálový duel proti domácemu Fínsku.

24maj2022_MS_22_Hokej_Sloensko_Dansko_13872703.jpg

Ako vidia prípadný postup tímu legendy slovenského hokeja?

„Veľa napovie výkon brankára. Ak budeme hrať výborne v defenzíve, verím tomu, že nás potešia,“ povedal majster sveta z Göteborgu 2002 Jerguš Bača.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Dôležité zápasy sme zvládli, tak plní optimizmu do toho štvrťfinále. Momentálne sú zrejme jeden asi z najlepších tímov na svete. Bude to ťažké, ale nie nemožné,“ zamyslel sa Ivan Droppa, držiteľ striebornej medaily z Petrohradu 2000.

„Predovšetkým nerobiť chyby a nenechať sa vylučovať, lebo v tom sú Fíni veľmi silní. Myslím si, že môžeme už iba prekvapiť,“ zhodnotil Droppov spoluhráč z petrohradského tímu Peter Bartoš. 24maj2022_MS_22_Hokej_Sloensko_Dansko_1872661.jpg

Priamy prenos zo štvrťfinále Fínsko – Slovensko vysielame vo štvrtok 26. mája od 19:00 na stanici :ŠPORT, duel môžete sledovať aj na webe RTVS na území Slovenska. V zahraničí či za volantom počúvajte živý report zo zápasu v Rádiu Slovensko.

25 50 75 90
Text a video: RTVS; foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia