Úvod Novinky Šport
Boris Valábik pred štvrťfinále vtipkoval o taktike. Slováci ho vypočuli
Boris Valábik pred štvrťfinále vtipkoval o taktike. Slováci ho vypočuli

Boris Valábik pred štvrťfinále vtipkoval o taktike. Slováci ho vypočuli

Slovensko zvolilo proti Fínsku nezvyčajnú taktiku. Pred štvrťfinálovým súbojom o nej v štúdiu RTVS hovoril Boris Valábik.

Pred zápasom sa to znelo ako vtip. Boris Valábik sa v štúdiu RTVS snažil odľahčiť napätú atmosféru pred štvrťfinálovým súbojom na hokejovom šampionáte zaujímavou polemikou o taktike proti Fínom.

„Ja hovorím, držme puk za vlastnou bránkou. Oni čakajú v strednom pásme, tak ich tam nechajme čakať. Oni sú pod tlakom, oni sú doma a veľký favorit,“ vravel expert RTVS.

A Boris Valábik vedel, o čom hovorí. Fíni sa totiž málokedy hrnú bezhlavo do útoku.

„Som zvedavý, koľko by im trvalo, keby rozbili ten brániaci tvar v strednom pásme. Oni budú čakať v stredom pásme a my budeme mať puk za bránkou. Som zvedavý, kto sa pohne ako prvý,“ dodal analytik RTVS.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Spočiatku jeho slová zneli humorne, lenže v zápase sa Slováci týchto slov držali. Udialo sa tak niekoľkokrát v prvých dvoch tretinách. Predviedli to najmä na začiatku úvodnej i prostrednej. Niekoľkokrát aj počas nich.

A celkom to našim chlapcom vychádzalo. Veď na začiatku tretej časti hry svietilo na ukazovateli skóre 2:2.

Zverenci Craiga Ramsayho však 45. minúte nezvládli tlak domácich, ktorí zvyšovali na 3:2. Postup do semifinále zavŕšili Fíni gólom do opustenej bránky Slovenska.

Tomáš Tatar vyzdvihol tím

Naša reprezentácia tak opúšťa šampionát po štvrťfinále. Najmladšie mužstvo Slovenska v histórii šampionátov sa však nemusí za výkony vôbec hanbiť. Priemerný vek tímu nebol ani 24 a pol roka. Desiati z hráčov na šampionáte skórovali prvýkrát.

„Skúsenosti, ktoré chalani nabrali, môže naše mužstvo posilniť na dlhé roky. Verím, že sa im splní sen a dostanú sa do NHL. O pár rokov bude mať Slovensko veľmi silný tím,“ dodal po vyradení kapitán nášho mužstva Tomáš Tatar.

Slováci tak neukončili už vyše 18 rokov trvajúcu sériu bez víťazstva nad Fínskom na vrcholných podujatiach.

Za najlepšieho hráča Slovenska v zápase vyhlásili Pavla Regendu. Najlepšiu trojicu slovenského tímu na šampionáte tvorili brankár Adam Húska a útočníci Tomáš Tatar a Juraj Slafkovský.

Fíni sa v semifinále stretnú s USA, druhú semifinálovú dvojicu tvoria Kanada a Česko. Obe stretnutia, ako aj finále i zápas o bronz vysielame na obrazovkách RTVS.

Vyvrcholenie turnaja môžu diváci sledovať aj na online a prostredníctvom našej mobilnej aplikácie.

25 50 75 90

Galéria

Pavol Regenda po góle. Adam Húska Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu do siete Fínska. Adam Sýkora po góle vo štvrťfinále do siete Fínska.
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia