Úvod Novinky Šport
Pokračuje ďalej. Toto je TOP 5 víťazstiev pod Craigom Ramsayom
Pokračuje ďalej. Toto je TOP 5 víťazstiev pod Craigom Ramsayom

Pokračuje ďalej. Toto je TOP 5 víťazstiev pod Craigom Ramsayom

Craig Ramsay bude trénerom slovenského národného tímu minimálne ďalšiu seźonu.

Tréner Craig Ramsay povedie slovenskú hokejovú reprezentáciu aj v nasledujúcej sezóne. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) si uplatnil opciu na predĺženie zmluvy s koučom o ďalší rok. Informoval o tom prezident SZĽH Miroslav Šatan.

"Budúcoročný šampionát v Česku bude prakticky ako náš domáci. Verím, že budeme pokračovať v našej hre, ktorá je útočná, rýchla a dosiahneme úspech," uviedol Ramsay bezprostredne po oznámení predĺženia spolupráce.
Craig Ramsay.jpg

MS v hokeji 2023 boli pre Ramsayho celkovo piatym šampionátom v pozícii hlavného trénera SR. Vytvoril na ňom rekord v počte zápasov, v ktorých trénoval slovenskú reprezentáciu.

V piatom stretnutí na MS v Rige proti Kazachstanu sa postavil na striedačku už 123-krát a prekonal tak zápis Júliusa Šuplera. Do konca turnaja toto číslo navýšil na 125 duelov.

Slovenský tím nepostúpil na uplynulých MS v hokeji 2023 zo základnej skupiny a obsadil konečné 9. miesto.

Vyberáme päť najväčších víťazstiev slovenskej hokejovej reprezentácie pod jeho vedením.

Olympijské víťazstvo nad Rusmi

Prvým veľkým turnajom Craiga Ramsayho na lavičke slovenskej hokejovej reprezentácie boli ZOH 2018. Proti Olympijským športovcom Ruska prehrávali naši hokejisti 0:2, no gólmi Petra Ölveckého, Martina Bakoša a Petra Čerešňáka otočili duel vo svoj prospech.

Slovenskí hokejisti na ZOH 2018.jpg

Domáci triumf nad USA

Do domáceho svetového šampionátu v roku 2019 vstúpili slovenskí hokejisti triumfom 4:1 nad USA. Skórovali Matúš Sukeľ, Erik Černák, Tomáš Tatar a Michal Krištof.

Slovenskí hokejisti na MS 2019.jpg

Pokorenie Rusov na MS 2021

Na MS 2021 v lotyšskej Rige zdolali Slováci Rusov 3:1. Na gól Miloša Kelemena síce odpovedal Alexander Barabanov, ale o slovenskom víťazstve rozhodli obrancovia Martin Gernát a Marek Ďaloga.

Slovenskí hokejisti na MS 2021.jpg

Štvrťfinálové víťazstvo nad USA

Do semifinále hokejového turnaja na ZOH 2022 sa Slováci dostali cez Američanov, ktorých zdolali 3:2 po samostatných nájazdoch.

Slovenskí hokejisti na ZOH 2022.jpg

Bronzový triumf nad Švédskom

Najväčší výbuch radosti nastal v slovenských domácnostiach po dueli o bronz na ZOH 2022. Slovenská hokejová reprezentácia zvládla zápas proti Švédsku bravúrne. Triumfovala 4:0 a zaknihovala jeden z najväčších úspechov v histórii.

Craig Ramsay s bronzovou medailou na ZOH 2022.jpg

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia