Úvod Novinky Šport
Draft NHL v priamom prenose na obrazovkách RTVS. Divákov čaká aj veľkolepá šou
Draft NHL v priamom prenose na obrazovkách RTVS. Divákov čaká aj veľkolepá šou

Draft NHL v priamom prenose na obrazovkách RTVS. Divákov čaká aj veľkolepá šou

RTVS odvysiela na :Športe priamy prenos zo 60. vstupného draftu NHL 2022

Vstupný draft NHL 2022 sa koná 7. – 8. júla 2022 v Bell Centre v Montreale v Quebecu. Slovensko má vo výbere niekoľko horúcich želiezok. RTVS prinesie divákom exkluzívne v televíznom aj online vysielaní priamy prenos z 1. kola draftu v piatok 8. júla o 1.00 h na :Športe.

Diváci si budú môcť program pozrieť následne aj v reprízach a koncom júla odvysiela RTVS aj veľkolepú šou NHL venovanú práve draftu.

„Teším sa, že draftová noc v Montreale bude výnimočná pre Slovensko. Naši mladí hokejisti v posledných rokoch ukazujú, že sa nemusíme báť o budúcnosť slovenského hokeja. RTVS získala vysielacie práva na priamy prenos draftu NHL 2022 a súčasťou balíka sú aj exkluzívne sprievodné relácie,“ vyjadril sa riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Štáb RTVS priamo v Montreale

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Priamo do Montrealu posiela RTVS aj štáb s redaktorom Patrikom Mitasom, ktorý pripraví exkluzívne rozhovory pre vysielanie :Športu. Diváci sa v priamom prenose a v následných reprízach môžu tešiť na veľkolepý program, rozhovory a dokrútky.

Draft NHL 2022

  • dátum: 7. – 8. júla
  • čas: 01:00 h (8. júl)
  • miesto: Bell Centre (Montreal)
  • TV prenos: :ŠPORT

Exkluzívne pre RTVS poskytne vyjadrenie k draftu aj doteraz najvyššie umiestnený Slovák Marián Gáborík (č. 3 v roku 2000), ako aj tréner slovenskej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš, pod ktorým všetci draftoví adepti pôsobili v mládežníckych výberoch.

Najvyššie postaveným slovenským hráčom v rebríčku by mal byť mladý talentovaný útočník Juraj Slafkovský, v prvej desiatke sa vo všetkých prognózach objavuje aj obranca Šimon Nemec a 1. kolo draftu by mohlo vyjsť aj Filipovi Mešárovi.

Slafkovský ako jednotka draftu?

Juraj Slafkovský dáva rozhovory pred draftom NHL.

Najmä o Jurajovi Slafkovskom sa pred draftom najviac hovorí. Niektorí odborníci ho dokonca vidia ako jednotku draftu, čo sa doteraz žiadnemu Slovákovi nepodarilo.

Zatiaľ najvyššie bol draftovaný Marián Gáborík, ktorého si v roku 2000 vybrala Minnesota Wild z 3. miesta.

„Verím, že sa aspoň jednému z nás podarí prekonať rekord Mariána Gáboríka. Je jedno, či to budem ja alebo Šimon (Nemec). Hlavne nech budeme hrať v NHL,“ povedal ešte v júni pre Športžurnál Juraj Slafkovský.

Pred draftom NHL 2022 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slafkovský či Nemec by mali s určitosťou atakovať top 10ku draftu, pričom je vysoko pravdepodobné, že obaja môžu byť vybratí medzi prvými piatimi hráčmi.

Akákoľvek pozícia na drafte však ešte nezaručuje, že si zahrá NHL. V prvom rade je to právo klubu podpísať daného hráča. Majú na to tri roky, keď im môžu ponúknuť nováčikovský kontrakt. Ide o dvojcestnú zmluvu, na 925-tisíc dolárov a má platiť tri sezóny,“ vysvetľuje Pavol Gašpar.

Ako to napokon celé dopadne, môžete sledovať v noci zo štvrtka na piatok o 1:00 hod na stanici :ŠPORT a na webe RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Juraj Slafkovský dáva rozhovory pred draftom NHL. Juraj Slafkovský pred draftom NHL medzi top 10 hráčmi. Juraj Slafkovský medzi top 3 hráčmi draftu NHL. Juraj Slafkovský sa teší na draft NHL.
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia