Úvod Novinky Šport
Hrajú spolu odmala, teraz ovládli draft NHL. Slafkovský: Nesmierne som sa tešil
Hrajú spolu odmala, teraz ovládli draft NHL. Slafkovský: Nesmierne som sa tešil

Hrajú spolu odmala, teraz ovládli draft NHL. Slafkovský: Nesmierne som sa tešil

V prvom kole draftu NHL 2022 siahli kluby po troch slovenských hokejistoch.

Právo prvého výberu v drafte NHL 2022 mal Montreal Canadiens. Mnohí predpokladali, že kanadský tím siahne po kanadskom centrovi Shaneovi Wrightovi.

Napokon si však vybral najužitočnejšieho hráča hokejového turnaja na ZOH 2022 v Pekingu Juraja Slafkovského.

„Juraj, želáme ti také pevné nervy, aké si mal v Pekingu. Aby ti to padalo zo všetkých možných bufetov. Je to teraz na tebe,“ povedal v priamom prenose na okruhu :ŠPORT komentátor Pavol Gašpar

S draftovou jednotkou sa v Montreale rozprával reportér RTVS Patrik Mitas. „Neuveriteľné niečo. Veril som, že by sa to mohlo udiať. Je to niečo neuveriteľné pre mňa, rodičov a všetkých, ktorí ma podporovali. Rovnako aj pre celý slovenský hokej,“ prezradil Slafkovský prvé dojmy. 

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.jpg

„Keď som vedel, že sa to môže stať, tak som si to dal ako cieľ. Za to, že sa to stalo, som nesmierne šťastný,“ pokračoval 18-ročný útočník, ktorý sa stal najvyššie draftovaným Slovákom v histórii.

Tím New Jersey Devils vyberal ako druhý v poradí. Zobral si obrancu Šimona Nemca.

„Môže byť niečo krajšie pre fanúšika slovenského hokeja ako začiatok draftu 2022?“ pýtal sa s nadšením v hlase komentátor Pavol Gašpar.

Draftová dvojka Šimon Nemec.jpg

„Je to neskutočná vec, ale ešte to nič neznamená do mojej kariéry. Musím makať na sebe ako doteraz a uvidíme, čo bude ďalej,“ povedal Šimon Nemec reportérovi RTVS Patrikovi Mitasovi.

Juraj Slafkovský a Šimon Nemec spolu hrajú na repreznetačnej úrovni roky. Sú výborní kamaráti a jeden druhému držali palce.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Dostal som zimomriavky, slzy do očí. Nesmierne som sa tešil. Veľmi som mu to prial a som rád, že to dopadlo tak,“ konštatoval Juraj Slafkovský.

„Keď som videl, že vybrali Jura, bol som rád. Ešte som mu to aj zakričal predtým a on to dobre počul. Som veľmi rád a myslím si, že môžeme oslavovať na celom Slovensku. Nič lepšie sa nemohlo stať. Možno už len to, že by bol Filip (Mešár, pozn. red.) trojka. To, čo my sme si prežili odmala, je nádhera,“ reagoval Šimon Nemec.

Útočník HK Poprad Filip Mešár sa dostal na rad v závere prvého kola. Z 26. priečky ho draftoval Montreal Canadiens, ktorý sa tak evidente vybral slovenskou cestou.

25 50 75 90
Foto: SITA

Živé vysielanie ??:??

Televízia