Úvod Novinky Šport
MS v hokeji 2023. Previerka v podobe federálneho derby
MS v hokeji 2023. Previerka v podobe federálneho derby

MS v hokeji 2023. Previerka v podobe federálneho derby

Akú máme bilanciu s Čechmi, s ktorými odohráme dva prípravné zápasy pred šampionátom?

Prípravy na MS v hokeji 2023 sú v plnom prúde. Po dvoch víťazných zápasoch so Švajčiarskom čakajú zverencov trénera Craiga Ramsayho dva zápasy s atraktívnym súperom - Českom.

Federálne derby sa odohrajú už vo štvrtok 20. apríla a  21. apríla v Ostrave. Ako vyzerá vzájomná bilancia s našim západným susedom a odvekým rivalom?

Vzájomná bilancia zápasov Slovensko - Česko

Slovenskí a českí hokejoví reprezentanti proti sebe nastúpili už v 70 vzájomných zápasoch.

Slovenskí hokejisti doposiaľ ťahali za kratší koniec - prehrali 48 zápasov, 15 vyhrali a 7 stretnutí sa skončilo remízou.

Azda najpamätnejším zápasom proti Čechom je malé finále počas MS v hokeji 2003. V zápase o bronz sme nad našimi západnými susedmi vyhrali 4:2.

Bilanciu vzájomných zápasov si budú môcť slovenskí hokejisti zlepšiť už v úvodnom zápase na šampionáte v Rige.

Zmeny v zostave

Pred oficiálnym začiatkom prípravy na MS v hokeji 2023, ktoré sa budú konať od 12. - 28. mája, mal tréner Craig Ramsay k dospozícii 20 silných mien. Zoznam potenciánych reprezentantov na šampionáte vo Fínsku a Lotyšsku sa jemne mení.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Z nominácie vypadol zranený Andrej Kollár. Do reprezentácie nepríde Martin Réway. K brankárskej trojici Hlavaj, Latkóczy, Tomek pribudol brankár HK Dukla Michalovce Škorvánek.

Prípravný zápas s Českom pred MS v hokeji 2023 môžete sledovať vo štvrtok 20. apríla na :ŠPORT o 16:55 hod, a v piatok 21. apríla na Dvojke o 17:00 hod.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia