Úvod Novinky Tipy z programu
Radošinci, Meky, divadelná premiéra či nový Barabáš. Aj to sú Vianoce s Dvojkou
Radošinci, Meky, divadelná premiéra či nový Barabáš. Aj to sú Vianoce s Dvojkou

Radošinci, Meky, divadelná premiéra či nový Barabáš. Aj to sú Vianoce s Dvojkou

Prinesieme aj film o prvenstve zlanenia jedného z najvyšších vodopádov sveta.

Televízna Dvojka, tak ako počas roka, aj v čase vianočných sviatkov svojím divákom ponúkne aj premiéry nových dokumentov RTVS, koncerty, divadelné predstavenia či maratón obľúbnej relácie.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Fanúšikov legendárneho Mekyho Žbirku poteší 26.12. nový hudobný portrét speváka a skladateľa Miroslava Žbirku MEKY, ktorý prináša kľúčové momenty hudobnej legendy od koreňov až po nahrávacie štúdio v Abbey Road, po ktorom bude nasledovať aj koncert Miro Žbirka: 40 rokov na scéne.

RND Herci RND Maruška Nedomová, Stanislav Štepka a Jozef Adamčík v hre Zmiešaná štvorhra.

V prvý deň roku 2021 sa do vysielania dostanú v premiére aj nový film Pavla Barabáša o prvenstve zlanenia jedného z najvyšších vodopádov sveta Salto Angel Salto je kráľ a tiež nový film Braňa Molnára o dunajskej prírode Hľadám Dunaj. Dvojka sa tak ako po celý rok aj v jeho závere bude venovať Roku slovenského divadla. V premiére uvedie dokument o výnimočnej slovenskej osobnosti Milan Sládek (15.12.) a Múdry blázon - Peter Scherhaufer (15.12.), divadelnú premiéru SND v réžii Ondreja Spišáka Antigona (20.12.), či Zmiešaná štvorhra (21.12.) z dielne Radošinského naivného divadla. Do vysielania sa dostane aj divácky obľúbené legendárne predstavenie Jááánošííík po tristo rokoch (23.12.).

nikodým, trichu inak Martin Nikodým u Adely Vinczeovej v talkšou Trochu inak.

Počas vianočného týždňa uvedieme aj premiérový maratón Trochu inak s Adelou 14., 15., 17. a 18.12. O hudobné zážitky sa vo vysielaní Dvojky postarajú Mosty Gesharim, koncert z Liptovského Mikuláša s Milanom Lasicom a Jiřím Suchým. Tú správnu vianočnú atmosféru prinesie koncert kolied z Lysej pod Makytou V slovenskom Betleheme (26.12.), ktorý spolu s Dvojkou naživo prinesie aj Rádio Regina. Premiérové hudobné potešenie sprostredkuje naživo aj Koncert filmovej hudby: John Williams a Viedenskí filharmonici (25.12.) aj Novoročný koncert Viedenských filharmonikov (1.1.).

john williams John Williams.

(foto: RTVS, TASR, AP, Wikimedia)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia