Úvod Novinky Tipy z programu

Cuketová lahôdka hotová za menej ako hodinu. Skúste tento recept

Chutný recept s mletým hovädzím mäsom a syrovou omáčkou si obľúbite.

Cuketová lahôdka hotová za menej ako hodinu. Skúste tento recept

Či už ako ľahká večera alebo obed do práce, pečená cuketa s mletým mäsom je dobrou voľbou. Dozdobte ju chrumkavou strúhankou a píniovými orieškami a máte lahodné jedlo.

Na štyri porcie potrebujete inak tradičné suroviny. Jednoduchý postup na ich spracovanie od šéfkuchára Petra Duranského z kulinárskej šou Pravidlá mojej ženy zaručí kvalitu hotového pokrmu.

pecena-cuketa.jpg

Recept na pečenú cuketu

Suroviny

  • 2 cukety
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g sterilizovaných lúpaných paradajok
  • 100 g strúhanky
  • 80 g masla
  • 150 ml sladkej smotany
  • 150 ml olivového oleja
  • 80 g parmezánu
  • píniové oriešky
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • sušené oregano
  • soľ
  • bylinky

Postup

  1. Cuketu pozdĺžne prekrojíme, lyžicou vydlabeme stred a polovice cukiet uložíme na plech s papierom na pečenie, osolíme a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme na 10-15 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na malé kúsky, dáme do menšieho hrnca s olejom, pridáme mleté mäso a všetko dôkladne zarestujeme. Potom pridáme lúpané paradajky a necháme asi 20 minút redukovať.
  3. V druhom kastróliku rozpustíme maslo, pridáme strúhanku, opražíme ju do zlatista a dochutíme soľou.
  4. V treťom kastróliku rozpustíme syr so smotanou a dochutíme soľou. Môžeme domixovať ponorným mixérom.
  5. Ragú z mletého mäsa a paradajok dochutíme soľou, korením, oreganom a na záver pridáme čerstvú petržlenovú vňať a píniové oriešky. Premiešame a necháme vychladnúť.
  6. Pripravenú cuketu naplníme mäsovou plnkou, na vrch nastrúhame parmezán a pečieme asi 10-15 minút v rúre predhriatej na 220 stupňov.
  7. Podávame plnenú cuketu so syrovou omáčkou a maslovou strúhankou, dozdobenú čerstvými bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Ďalší diel kulinárskej šou môžete sledovať v nedeľu o 18:15 hod na Jednotke.

25 50 75 90