Úvod Novinky Tipy z programu
Korunovácia kráľa Karola III. s RTVS. Podrobný program
Korunovácia kráľa Karola III. s RTVS. Podrobný program

Korunovácia kráľa Karola III. s RTVS. Podrobný program

Sledujte 6. mája od 11:00 hod. na Jednotke aj spravodajskej RTVS 24. V nedeľu večer odvysielame priamy prenos slávnostného koncertu.

Čaká nás kráľovský víkend.

V sobotu 6. mája korunujú Karola III. za nového britského kráľa a my vám na Jednotke a RTVS 24 prinesieme priamy prenos zo slávnostnej ceremónie v Londýne.

Moderátor Vlado Lichvár v štúdiu privíta Jakuba Abraháma, komentátora kráľovskej rodiny, ktorý bude komentovať všetky najdôležitejšie momenty.

Budúci kráľ Karol III.

Divákom zároveň prinesie nielen aktuálne, ale aj zaujímavé informácie a menej známe fakty týkajúce sa britskej kráľovskej rodiny.

Pripravené je viac ako štvorhodinové živé vysielanie, počas ktorého sa spojíme s našimi spravodajcami v Londýne – Karolínou Kučerovou a Viliamom Ovsepianom a naživo sa porozprávame aj s britským veľvyslancom na Slovensku Nigelom Marcusom Bakerom.

Korunováciu bude tlmočiť Marek Trávniček.

Celé vysielanie bude doplnené rozhovormi s

Máriou Holubovou, historičkou a odborníčkou na protokol

Branislavom Kováčikom, dekanom Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB

Pavlom Demešom, diplomatom a bývalým ministrom zahraničných vecí

Ladislavom Špačkom, bývalým hovorcom prezidenta Václava Havla

Róbertom Ondrejcsákom, slovenským veľvyslancom v Londýne.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dokument Zrodený pre trón aj koncert pre kráľa

V sobotu večer na Dvojke uvedie RTVS o 20:10 hod. premiéru nového dokumentu RTVS Karol III. a Slovensko a o 20:35 hod. premiéru britského dokumentu Zrodený pre trón.

V nedeľu 7. mája si RTVS na Dvojke o 20:25 hod. pripomenie platinové jubileum vlaňajším programom Alžbeta II. – koncert pre kráľovnú.

Vrcholom nedeľného večera a celej korunovácie kráľa Karola III. bude priamy prenos Korunovačného koncertu na hrade Windsor o 21:30 hod. na Dvojke.

Karol III. a Camilla

Diváci si naživo budú môcť užiť veľkolepý korunovačný koncert na najväčšom pódiu v Británii, ktorého sa zúčastní viac ako 20 000 hostí.

Svoje umenie na pódiu predvedú 74-členný orchester a hviezdy, ako speváčka Katy Perry, spevák Lionel Richie či taliansky tenorista Andrea Bocelli alebo britská skupina Take That.

Na koncerte sa objavia i herec Tom Cruise s herečkou Joan Collins vo vopred natočených krátkych videách. Zaujímavosťou je, že niektoré zo známych tvárí v nich počas podujatia odhalia menej známe fakty o kráľovi.

Kráľovské témy prinesie aj rozhlas

Rozhlasové spravodajstvo sa bude korunovácii Karola III. venovať kontinuálne. V piatok bude prinášať detaily o prípravách na korunováciu v rozhovore s britským historikom Georgeom Grossom.

Priamo v Londýne bude za rozhlas sledovať dianie redaktorka Soňa Weissová, ktorá v sobotu bude do všetkých Rádiožurnálov prinášať aktuálne informácie z korunovácie, priblíži atmosféru v Londýne a v Štúdiu svet prinesie reportáž z kostola Sevenoaks neďaleko Londýna.

25 50 75 90
Zdroj foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia