Úvod Novinky Tipy z programu
Spoznajte krajinu kumkvatov, olív a slnka. Korfu ponúka viac než len pláže
Spoznajte krajinu kumkvatov, olív a slnka. Korfu ponúka viac než len pláže

Spoznajte krajinu kumkvatov, olív a slnka. Korfu ponúka viac než len pláže

Korfu alebo Kerkyra patrí medzi najzelenšie ostrovy. Na svoje si tu prídu milovníci oddychu aj aktívnej dovolenky.

V relácii Cestou necestou sme navštívili obľúbenú dovolenkovú destináciu mnohých Slovákov. Najzelenší grécky ostrov Korfu žiari farbami a turistom ponúka nielen krásne pláže, ale aj romantické výlety do histórie.

Ak vás omrzí oddych na pláži, môžete sa vydať do hlavného mesta či inej historickej časti ostrova. Autom totiž maličký ostrov prejdete zhora nadol za menej ako dve hodiny.

Navštíviť môžete palác Achilleion, v ktorom pobývala aj cisárovná Sissi, alebo Pontikonisi, známy ako Myší ostrov. Oboje sa nachádza vo východnej časti ostrova, len pár kilometrov od hlavného mesta.

Malý Rím v srdci Korfu

V hlavnom meste Korfu sa nachádza až 37 kostolov, čo z mestečka robí malý Rím. Rímskokatolícke kostoly by ste tu ale hľadali márne.

Viac ako 95 % obyvateľov ostrova sa hlási k pravoslávnej viere. Počas významných sviatkov sa v meste schádzajú pravoslávni veriaci z celého sveta.

Korfu, benátske hradby

Na ostrove aj dnes vládne pomerne silný patriarchát. Ešte donedávna tu dokonca existovali podniky, do ktorých mali ženy vstup zakázaný.

Návštevu si musíte vychutnať všetkými zmyslami

Hlavné mesto, ktoré vybudovali Benátčania počas okupácie, obýva zhruba 40 tisíc obyvateľov. Na celom ostrove, ktorý má menej než 600 km štvorcových, ich žije asi 100 tisíc.

V letných mesiacoch však ostrov praská vo švíkoch. Navštívia ho milióny turistov, ktorí si sem prídu vychutnať slnečné lúče, nezameniteľnú atmosféru a rozmanitú kuchyňu.

Korfu, Achelleion

Ak zavítate na Korfu, nezabudnite ochutnať sušenú tresku. História miestnej špeciality siaha až do rímskych čias, kedy zachránila životy námorníkom aj vojakom. Vynechať by ste nemali ani miestne sofrito, typické korfské jedlo z hovädzieho mäsa.

Po výdatnom obede si nezabudnite dopriať sladkú bodku. Korfská kuchyňa je totiž typická aj širokou ponukou lahodných dezertov a sladkostí.

Baklava, chalva či koláčik zvaný boľševik, ktorý údajne pripomína ruskú baranicu. Vyberie si tu každý.

Objavte nádherné Korfu spoločne s nami v relácii Cestou necestou. Celú časť nájdete v online archíve zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia