Úvod Novinky Tipy z programu
Roma Spirit 2023: Nominácie na ocenenia sú otvorené
Roma Spirit 2023: Nominácie na ocenenia sú otvorené

Roma Spirit 2023: Nominácie na ocenenia sú otvorené

Prečítajte si všetko podstatné o oceneniach Roma Spirit 2023, z ktorých záznam odvysiela RTVS v decembri tohto roka.

V poradí 15. ročník unikátneho ocenenia Roma Spirit má otvorenú svoju nominačnú kampaň do 3. septembra.

Prihlášku na ocenenie môže zaslať každý vyplnením krátkeho online formulára.

Roma Spirit vďaka prijatým nomináciám ocení príbehy osobností, organizácii, prístupy médií, obcí a zamestnávateľov, ktorí prinášajú efektívne a fungujúce riešenia výziev v oblasti spolunažívania, zamestnanosti, vzdelávania, či verejnej mienky.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


“Veľmi sa teším, že máme už po pätnástykrát možnosť oceniť tých, ktorí prispievajú svojim umom, láskavosťou a ľudskosťou do podpory kvalitného života na Slovensku. Verím, že oceniť seba, či niekoho, koho prácu sledujeme, koho práca je pre nás inšpiratívna, či priam dôležitá, je vo svojej podstate nenáročný, no veľmi účinný spôsob, ako sa poďakovať,“ uviedla Magdaléna Rothová, producentka Roma Spirit, riaditeľka ACEC.

Zo všetkých právoplatne prijatých prihlášok vyberie 21 finálových nominácií Prípravný výbor Roma Spirit.

Roma Spirit koncom roka na obrazovkách RTVS

O siedmich laureátoch Roma Spirit 2023, v kategóriách Mimovládna organizácia, Spoločnosť a zamestnávateľ, Obec a mesto, Osobnosť, Média, Kultúra a Čin roka, rozhodne medzinárodná Odborná porota a Porota čin roka.

Vyhlasovateľmi ocenenia Roma Spirit 2023 sú Asociácia pre kultúru vzdelávanie a komunikáciu, Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity a Rozhlas a televízia Slovenska.

Záštitu nad podujatím Roma Spirit 2023 prebrala prezidentka SR, Zuzana Čaputová.

Partnerom kategórie Mimovládna organizácia Karpatská nadácia, partnerom kategórie Médiá Nadácia otvorenej spoločnosti, partnerom kategórie Kultúra Štátna vedecká knižnica v Prešove.

Záznam zo slávnostného odovzdávania ocenení Roma Spirit 2023 odvysiela RTVS v decembri 2023, pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv.

Čo sa oplatí vedieť o projekte

Roma Spirit už od roku 2009 poukazuje, že pre spolužitie, šírenie rešpektu a búranie predsudkov a stereotypov je nesmierne dôležité porozumenie a spolupráca.

Za uplynulé ročníky bolo na ocenenie Roma Spirit nominovaných 1982 aktivít, projektov, organizácií a výnimočných osobností. Ocenenie si prevzalo už 90 laureátov.

Autorkou myšlienky Roma Spirit je Ľubomíra Slušná–Franz, prezidentka ACEC.

Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu je mimovládna organizácia, ktorej poslaním je budovať porozumenie, podporovať medzinárodnú kultúrnu výmenu, vzdelávanie a vytvárať priestor pre prehlbovanie vzájomnej komunikácie.

Vo svojej vzdelávacej činnosti sa ACEC zameriava na prípravu a uplatňovanie vzdelávacích a osvetových programov zameraných na sociálne znevýhodnené skupiny.

25 50 75 90
Zdroj foto: Roma Spirit

Živé vysielanie ??:??

Televízia