Úvod Novinky Tipy z programu
Michal zo Žiliny vyhral prvú súťaž Lov slov, šiel suveréne do cieľa
Michal zo Žiliny vyhral prvú súťaž Lov slov, šiel suveréne do cieľa

Michal zo Žiliny vyhral prvú súťaž Lov slov, šiel suveréne do cieľa

Moderátor Michal Ďuriš súťažiacich obdivuje. On sám by si súťažiť netrúfol.

V jesennej novej štruktúre RTVS priniesla včera večer v pondelok 4. septembra Dvojka na televízne obrazovky napínavý súboj v novej vedomostnej súťaži Lov slov.

V skrývačkách a aj ďalej sa mu darilo

logo-RTVS


Michal suverénne vyhral, keď prechádzal cez jednotlivé kolá naozaj s ľahkosťou. Napriek veľkej snahe jeho súperov Karla a Milana sa Michalovi najviac od začiatku darilo.

V prvom kole v skrývačkách boli vo vetách ukryté výrazy.

Napríklad vo vete:

„Žena na nástupisku čakala na autobus.“

Bolo potrebné nájsť a tak uloviť, čiže uhádnuť, že šlo o slovo ananás:

„Žena na nástupisku čakala na autobus.“

Prečo sa súťaž tak volá?

Lov-slov-RTVS

Nasledovala osemsmerovka, potom Michal v hádankach exceloval a naslednú tajničku „Kráľovná“ uhádol veľmi rýchlo. A tak postúpil po štvrtom kole už len so súťažiacim Milanom do vyraďovacieho súboja.

Až teraz sa ukázalo podľa moderátora Michala Ďuriša, prečo sa hra volá Lov slov. Najviac ich ulovil z daných písmen Michal so ziskom 430 eur, z ktorých polovicu obetoval, aby mohol súťažiť aj v ďalšom vydaní. Stal sa tak víťazom premiérového vydania dynamickej hry Lov slov.

Vo vysielaní ste mohli vidieť, že vedomosti nerozhodujú vždy, ale ide aj o postreh, dôvtip a slovnú zásobu.

Intendant Dvojky Branislav Šanta na adresu súťažno – zábavnej relácie povedal:

„Moja úcta a nesmierna vďaka patrí otcovi mnohých úspešných programov - televíznemu mágovi Jaroslavovi „Akulovi“ Čorbovi, ktorý aj tento formát vymyslel.“


V úlohe moderátora sa predstavil herec Michal Ďuriš, ktorého hlas ľudia poznajú najmä z vysielania banskobystrického štúdia RTVS. Teraz sa stal tvárou Dvojky.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Herec známy z filmov či z televíznych seriálov, divadelných inscenácií a dabingových štúdií má už za sebou úspešnú sériu moderovania vedomostného kvízu Duel v Slovenskej televízii.

Uvádzal ju pred 17 rokmi. Neskôr podobnú reláciu moderoval sedem rokov na Markíze s názvom Pokušenie. Včera sme ho videli v novom formáte kvízu Lov slov.

Aj moderátor dostane okno

moderátor-Lov-slov-RTVS

Michal Ďuriš sa predstavil opäť v úlohe moderátora a v rozhovore pre Nové médiá RTVS o. i. povedal:

„Neviem si predstaviť, že by som účinkoval ako súťažiaci. V tomto smere som veľký trémista. Ja by som zo seba dostal maximálne meno a aj to len približne. Ani Duel by som nezvládol. V tom okamihu nastane u mňa okno. Ja rozmýšľam rád v kľude.“

Krížovkári a lúštitelia rébusov si pri sledovaní Lovu slov prídu na svoje aj počas ďalších vysielaní vždy v pondelok na Dvojke.

Vedeli ste skôr slovo, kým súťažiaci ho márne hľadali? Príďte si vyskúšať vlastnú pohotovosť a dôvtip do televízneho štúdia.

Prihlásiť sa dá na adrese: www.rtvs.sk/lovslov

Ďalší pondelok na vás čaká nový súťažný diel relácie Lov slov, ktorý si určite nenechajte ujsť desať minút po dvadsiatej hodine na Dvojke.

25 50 75 90
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia