Úvod Novinky Tipy z programu
Na obrazovky prichádza nová kulinárska relácia Veľkou lyžicou
Na obrazovky prichádza nová kulinárska relácia Veľkou lyžicou

Na obrazovky prichádza nová kulinárska relácia Veľkou lyžicou

 RTVS prichádza s ďalšou novinkou.

Gastronomickí nadšenci sa môžu tešiť na novú zábavno-vzdelávaciu reláciu s názvom Veľkou lyžicou, ktorá bude mať premiéru vo februári.

Kulinársky program bude sprevádzať moderátorská dvojica Peter „Šarkan“ Novák a Octavia McKenzie.

„Tak, ako hlavný hrdina z poviedky Martina Kukučína - Veľkou lyžicou objavoval svet, pridajte sa aj vy k nám v objavovaní tajomstiev a zaujímavostí slovenskej gastronómie, ingrediencií a ľudí, ktorí za nimi stoja. Bude to stáť za to!“ vyzýva moderátorka novej relácie.

Relácia prinesie množstvo zaujímavých faktov o známych potravinách. Každá epizóda sa povenuje konkrétnej potravinovej ingrediencii alebo jedlu.

Diváci sa dozvedia všetko o ich ceste na Slovensko, lokálnom pestovaní a aj regiónoch, z ktorých pochádzajú. Nebudú chýbať ani tipy na zaujímavé recepty či nové inšpirácie.

Octacia McKenzie sa vyberie do terénu. Objaví regióny, navštívi farmy a spozná ľudí, ktorí sa farmárčeniu venujú celým srdcom. Na svojich cestách sa vydá do rôznych častí Slovenska, rozpovie príbehy a prinesie aj množstvo typov na zaujímavé výlety.

Veľmi sa mi páči koncept tejto relácie. Myslím si, že pre ľudí je, zvlášť v dnešnej dobe, dôležité dozvedieť sa, odkiaľ pochádzajú suroviny, ktoré denne konzumujú, ako sa čo na Slovensku pestuje alebo chová,hovorí Octavia Mckenzie.

velkou lyzicou.jpg

Peter „Šarkan“ Novák privíta zaujímavých hostí so vzťahom ku gastronómii. Vyspovedá známe tváre aj odborníkov a šéfkuchár poradí, ako suroviny najlepšie spracovať.

Šarkan ako milovník dobrého jedla sa zapojí aj do varenia.

„Jedlo milujem aj na tanieri, ale baví ma aj celá tá cesta k nemu od záhrady po jeho prípravu. Varím veľmi rád, ale ešte radšej ochutnávam a užívam si dobrodružstvo a atmosféru s ľuďmi, pre ktorých je jedlo vášeň a stred vesmíru. Verím, že si diváci oddýchnu pri pokojnom tempe nášho putovania Slovenskom za dobrým jedlom, surovinami, výnimočnými ľuďmi, ale že sa aj, rovnako ako my, mnoho nového dozvedia a naučia,“ hovorí Šarkan.

Medzi hostí zavítajú špičkoví kuchári ako Dano Hrivňák, Gabo Kocák, či Tomáš Lysý. Zo známych osobností sa predstaví napríklad Martin „Pyco“ Rausch, Martin Nikodým, Naty Žúreková a ďalší.

Relácia Veľkou lyžicou štartuje v nedeľu 4. februára o 18:15 na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia