Úvod Novinky Tipy z programu
Jozef Kroner by oslávil sto rokov. Pripomeňte si ho bohatým programom RTVS
Jozef Kroner by oslávil sto rokov. Pripomeňte si ho bohatým programom RTVS

Jozef Kroner by oslávil sto rokov. Pripomeňte si ho bohatým programom RTVS

Tento týždeň bude na obrazovkách RTVS patriť hereckej legende.

20. marca 2024 uplynie presne 100 rokov od narodenia hereckej ikony Jozefa Kronera. Túto výnimočnú osobnosť slovenskej kultúry si RTVS pripomenie v televíznom aj rozhlasovom vysielaní. Diváci sa môžu tešiť na zlatú filmovú klasiku, ale aj množstvo rozhlasových hier a reportáží.

Týždeň s Jozefom Kronerom na Dvojke

Herecké majstrovstvo Jozefa Kronera si Dvojka bude pripomínať po celý týždeň v predpoludňajšom slote od 10:00 hod. V pondelok uvedie dramatizáciu poviedky Jozefa Kronera Jakubove uniformy. V utorok Dvojka ponúkne televíznu inscenáciu poviedky z knihy Jozefa Kronera „Neobyčajný testament“ s názvom Jubileum. V stredu si môžete vychutnať muzikál Martina Ťapáka Neďaleko do neba. Vo štvrtok Dvojka odvysiela inscenáciu Omladnutie, v piatok ponúkne Vietor v starých stromoch.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

100. výročie narodenia Jozefa Kronera vyvrcholí na Dvojke v deň nedožitého jubilea – v stredu 20. marca. Popoludní o 16:30 hod. sa diváci môžu tešiť na špeciál denného magazínu Regina priamo z kysuckej obce Staškov – rodiska Jozefa Kronera. Celovečerný program otvorí o 20:10 hod. portrét zo série Radosť zo života.

Nasledovať bude vzácnosť z archívu Slovenskej televízie – trikový televízny film z roku 1965 podľa poviedky Karla Čapka Muž, ktorý vedel lietať, ktorý bol odvysielaný iba raz, na Vianoce 1966. Večer odvysiela Dvojka oscarový Obchod na korze a televízny film Kým kohút nezaspieva.

Historické drámy, skutočné príbehy aj zábavné relácie

V pondelok večer Jednotka ponúkne francúzsky historický film Odsun nakrútený podľa skutočných udalostí. Píše sa rok 1942, keď nadobúda účinnosť nové nariadenie francúzskej vlády namierené proti židovskému obyvateľstvu. Po filme bude nasledovať investigatívna relácia Reportéri. Dvojka svojim divákom ponúkne obľúbenú vedomostnú súťaž Lov slov, nasledovať bude vedecko populárny seriál Tajomstvá vesmíru.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Utorkový večer bude patriť obľúbenej českej kriminálke Mesto zločinu České Budějovice, ktorú ponúkne Jednotka o 20:30 hod. Od 21:35 hod. môžete sledovať ďalšiu časť krimiseriálu Božie mlyny. Dvojka prinesie dvojdielny historický dokument Ženy v nacistickom Nemecku.

V stredu večer si nenechajte ujsť predvolebnú superdebatu s kandidátmi na prezidenta SR, ktorú odvysiela Jednotka od 20:10 hod. Dvojka o 20:10 hod. ponúkne portrét legendárneho herca Jozefa Kronera v dokumente Radosť zo života.

Štvrtkový večer bude patriť zábavnej relácii Hit roka. Do hosťovských kresiel sa posadia Natália Germani a Rasťo Kopina, hudobným hosťom bude skupina Noc a deň. Na Dvojke môžete sledovať galavečer Stavba roka z oceňovania stavieb za rok 2023.

Piatkový večer bude už tradične patriť zábavnej relácii Milujem Slovensko, po ktorej bude nasledovať ďalšia časť obľúbenej cestopisnej relácie Cestou necestou. Dvojka divákom ponúkne reláciu Família, po nej bude nasledovať historický seriál o najznámejšej panovníčke ruského impéria, Kataríne II., nazývanej Veľkej.

V sobotu vás čaká obľúbená zábavno-vedomostný relácia Záhady tela. Po nej môžete sledovať volebnú noc, ktorou vás prevedú naši moderátori. Pozvanie do sobotnej relácie Anjeli strážni prijala Vera Wisterová. Po rozhovore bude na Dvojke nasledovať historická dráma List pre Evitu.

V nedeľu večer bude na Jednotke prebiehať ďalšie kolo súťaže Duel šampiónov, od 21:25 hod. si môžete vychutnať film Tisícročná včela, ktorý je súčasťou programu pri príležitosti 100. výročia narodenia Jozefa Kronera.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia