Úvod Novinky Tipy z programu
Koľko a aké chyby sa objavili v relácii Čo ja viem počas desiatich rokov? To číslo je úžasné
Koľko a aké chyby sa objavili v relácii Čo ja viem počas desiatich rokov? To číslo je úžasné

Koľko a aké chyby sa objavili v relácii Čo ja viem počas desiatich rokov? To číslo je úžasné

Tvorkyňa Alexandra Blanarovičová prezradila, ktoré otázky boli problémové.

Relácia Čo ja viem má za sebou desať sezón, teraz sa nakrúca jedenásta. Počas tých rokov prešla mnohými zmenami a priniesla na slovenský trh prelomovú vec, a to interaktívnu hru. Aj tento rok si budú môcť zahrať kvíz aj diváci pred obrazovkami pomocou aplikácie. Tvorcovia sú na súťaž právom hrdí aj preto, že ju robia mimoriadne poctivo.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Desať rokov a len dve chyby. Toľko ich zaznamenali počas vysielaní. „Jedna bola taká, že ma to veľmi mrzelo. Otázka bola priraďte röntgenový snímok k ochoreniu. Bola tam lordóza, kyfóza, skolióza a pomenili sa nám áčka s číslami. Čiže namiesto A3 malo byť správne niečo iné. Nebola to chyba ako taká, ale bolo to chybné. Ozvalo sa nám veľa ľudí,“ hovorí o prvej chybe tvorkyňa Alexandra Blanarovičová.

„A potom bola taká chybička krásy- bola otázka zo socializmus a my sme toho človeka nazvali nejakým premiérom alebo prezidentom a on bol buď vodca, alebo vodca politbyra a vtedy nám došlo tiež veľa reakcií. Upozorňovali nás, že v tom čase, to tak nebolo,“ vysvetľuje.

Spomína si aj na chybu, ktorú predtým síce konzultovala s lekárom, ale nakoniec sa za to museli ešte aj ospravedlniť v televízii. „Boli to intelektuálne stupne spôsobilosti. Boli tam vtedy debil, imbecil, idiot a že sa to tak nevolá, aj keď som to mala s doktorom odkonzultované. Vtedy to bolo len prvý, druhý a tretí stupeň. Tak ma to zamrzelo. Sú to veci, ktoré sú v praxi zaužívané inak,“ dodáva Alexandra Blanarovičová.

Vedomostná súťaž Čo ja viem sa už nakrúca a onedlho sa budete môcť zabávať s nami na RTVS aj vy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia