Úvod Novinky Tipy z programu
Toto sú štadióny, na ktorých sa odohrávajú Majstrovstvá Európy vo futbale
Toto sú štadióny, na ktorých sa odohrávajú Majstrovstvá Európy vo futbale

Toto sú štadióny, na ktorých sa odohrávajú Majstrovstvá Európy vo futbale

Majstrovstvá Európy vo futbale 2024 sú v plnom prúde.

Hosťujúcou krajinou je tento rok Nemecko. Jednotlivé zápasy sa odohrávajú na desiatich štadiónoch. Viete na ktorých?

Olympiastadion v Berlíne

História nemeckého štadiónu v Berlíne sa datuje od roku 1936. Ešte v tomto roku sa tu konali letné olympijské hry, ktoré sa po prvýkrát obajvili v televíznom a rozhlasovom prenose. Na berlínskom štadióne sa odohrá dokopy šesť zápasov vrátane finálového.

Allianz Arena v Mníchove

Patrí medzi mladšie štadióny, ktoré svoje priestory otvorilo v roku 2005. Pre svoj nafúknutý fóliový zovňajšok má prezývku nafukovací čln. Diváci na ňom môžu sledovať šesť zápasov vrátane semifinále.

alianz-arena-euro2020.jpg

Signal Iduna Park v Dortmunde

Domovským klubom na tomto štadióne je Borussia Dortmund. Otvorený bol v roku 1974, kedy sa na ňom odohrali Majstrovstvá sveta vo futbale. Signal Iduna Park disponuje najväčšou tribúnou na státie v Európe. Počas ME sa tu odohrá šesť zápasov spolu so semifinále.


dormud.jpg

MHPArena v Stuttgarte

MHPArena vznikla v roku 1933. Odvtedy sa na nej niekoľkokrát konali futbalové, ale aj atletické majstrovstvá. Po jej siedmej rekonštrukcii bola atletická dráha odstránená. Dnes patrí k najmodernejším štadiónom v Európe. Na štadióne sa odohrá päť zápasov vrátane štvrťfinále.

Imtech Arena v Hamburgu

Imtech Arena je domovskou základňou futbalového klubu Hamburger SV. V roku 2006 sa tu odohralo niekoľko zápasov majstrovstiev sveta vo futbale. Tento rok sa na ňom odohrá päť zápasov Majstrovstiev Európy vrátane štvrťfinále.

Veltins-Arena v Gelsenkircher

Nemecká Veltins-Arena sa pýši najväčšou obrazovkou v Európe. Má až 305 metrov štvorcových. Domovským klubom je FC Schalke 04. Počas tohtoročných majstrovstiev sa tu odohrajú štyri zápasy spolu s osemfinále.


Gelsenkirchen.jpg

Merkur Spiel-Arena v Dusseldorf

Štadión postavili v roku 2006 pre Majstrovstvá sveta vo futbale. Napokon sa na ňom zápasy neodohrali. Slovensko si na ňom zahralo svoj druhý zápas proti Ukrajine 21. júna. Celkovo sa v Dusseldorfe odohrá 5 zápasov vrátane štvrťfinále.

RheinEnergieStadion v Kolíne nad Rýnom

Najstarší štadión Majstrovstiev Európy stojí v meste pri dolnom toku rieky Rýn. Jeho brány otvorili v roku 1923 a je domovom klubu 1.FC Kolín. Počas majstrovstiev sa tu odohrá päť zápasov vrátane osemfinále.

Kolín nad Rýnom.jpg

Deutsche Bank Park vo Frankfurte

Štadión v nemeckom Frankfurte si prešiel niekoľkými prestavbami. Nakoniec z neho vznikol výlučne futbalový štadión pre potreby Majstrovstiev sveta. Slovensko na ňom odohralo dva zápasy. Celkovo sa tu počas ME 2024 odohrá päť zápasov vrátane osemfinále.

Red Bull Arena v Lipsku

Red Bull Arena je centrálny futbalový štadión, ktorý vznikol v roku 2004 pretvorením pôvodného Zentralstadion. V minulosti sa tu konali napríklad spartakiády. Počas ME 2024 na ňom môžu diváci sledovať štyri zápasy vrátane osemfinále.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia