Úvod Novinky Tipy z programu
Obliecť sa až príliš dobre je niekedy neslušné. Dajte si na to pozor
Obliecť sa až príliš dobre je niekedy neslušné. Dajte si na to pozor

Obliecť sa až príliš dobre je niekedy neslušné. Dajte si na to pozor

Zaujať môžete rôznymi spôsobmi, ale nikdy nie na úkor ostatných. Platí to aj pri obliekaní na spoločenských podujatiach.

Ak sa chystáte na spoločenské podujatie určite nepodceňte správny výber oblečenia. Možno vám to príde zanedbateľné, ale oblečenie za vás komunikuje viac, ako by ste si mysleli.

Hranica vhodného odevu existuje na oboch stranách. Dajte si pozor, aby ste situáciu nepodcenili. Na druhej strane, rovnako nevhodne pôsobí, ak sa chcete obliecť až príliš dobre. Viac o etikete v spoločenskom obliekaní povedal Anton Bódis pre Rádio Slovensko.

zena-oblecenie-freepik-wayhomestudio.jpg

Ak sa oblečiete lepšie, ako sa v danej situácii očakáva, vysielate do okolia zlý signál. „Je nevhodné, aby sme sa obliekli lepšie ako ľudia, medzi ktorých ideme. Naše oblečenie vysiela neverbálne posolstvo: Ja som niekto viac, ako vy ostatní, preto som lepšie oblečený,“ varuje odborník pred snahou príliš zažiariť.

Rovnako nevhodné je udalosť dostatočne nedoceniť a obliecť si odev o triedu nižšie. Okoliu a najmä hostiteľovi tým komunikujete, že daná udalosť pre vás nie je dosť dobrá alebo dôležitá.

Ak teda nechcete pôsobiť povýšenecky alebo naopak pohŕdavo, prispôsobte sa úrovni oblečenia ostatných hostí. Na spoločenské udalosti teda voľme také oblečenie, aké nám predpisujú. Nesnažte sa byť o triedu lepší, ale ani horší.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia