Úvod Novinky Tipy z programu
Svet rozhlasových hier opäť ožíva v éteri Rádia Slovensko
Svet rozhlasových hier opäť ožíva v éteri Rádia Slovensko

Svet rozhlasových hier opäť ožíva v éteri Rádia Slovensko

Do vysielania Rádia Slovensko sa vracajú obľúbené rozhlasové hry.

V pravidelnom vysielaní, od 4. augusta 2024 každú nedeľu po 19:00 čakajú na poslucháčov známe literárne diela a tiež výkony hereckých velikánov.

V čase, keď bola televízia ešte v plienkach, rádio a jeho dramatické programy boli hlavným zdrojom zábavy a kultúrneho vyžitia pre mnohých ľudí. A ešte aj spoločným počúvaním rozhlasová hra rodinu spájala,“ povedal vedúci Odboru slovesného obsahu Slovenského rozhlasu Ladislav Kerata.

Slovensky-rozhlas-RTVS

V nedeľu 4. augusta sa začne vysielanie cyklu Rozhlasová hra na nedeľu. Ako prvý odznie slávny detektív Sherlock Holmes v diele Arthura Conana Doyla v podaní Dušana Jamricha, Jozefa Šimonoviča a Petra Sklára.

Pre mnohých slovenských hercov je práca na rozhlasových hrách srdcovkou. „V každej rodine si spomeniete na príbehy, ktoré vám v rozhlasových prijímačoch odohrávali Karol Machata, Gustáv Valach, Michal Dočolomanský, či nezabudnuteľný Emil Filo,“ uviedol riaditeľ Slovenského rozhlasu Roman Bomboš

Nalaďte sa na príjemné chvíle strávené počúvaním známych hereckých hlasov a vnorením sa do príbehov, ktoré vás na chvíľu odpútajú od zhonu a rušnej dennej rutiny.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia