Úvod Novinky Tipy z programu

Rifle do práce: Ako a čím ich doplniť, aby boli vhodné?

Aj vy máte rifle na každú príležitosť? Čo nám hovorí spoločenská etiketa?

Rifle do práce: Ako a čím ich doplniť, aby boli vhodné?

Nohavice, na ktoré mnohí nedáme dopustiť. Sú jednoducho kombinovateľné, rôznych strihov, farieb aj štýlov. Roztrhané, obtiahnuté, elegantné, či mladícke. Rifle dokážeme napasovať takmer na každú príležitosť. Ale je to vždy vhodné?

Rifle do práce

Prišli k nám z Ameriky, v ktorej mali podobný charakter ako u nás montérky. „Rifle sa z amerického pracovného oblečenia prepracovali na úplne legitímnu súčasť aj pracovného šatníka,“ hovorí odborník na etiketu Anton Bódis pre Rádio Slovensko.

V Európe sa stali veľmi rýchlo módnym trhákom. „V Amerike, ešte v deväťdesiatych rokoch bolo neprípustné ísť do práce v rifliach,“ uvádza Anton Bódis. Či ide o slušný odev alebo nie, ujasňuje spoločenská etiketa. Vypočuť si o tom môžete v rubrike Nie som Barbar (...s Barbarou).

Správna voľba

Rifle volíme podľa udalosti. Napriek tomu, že dnes sú v móde ošúchané a roztrhané rifle, nie vždy sa hodia. „Do práce určite nechodíme v roztrhaných rifliach alebo rifliach, ktoré vyzerajú rozstrapkane,“ hovorí odborník. Hoci ide o veľmi trendy kúsok, do práce by sme mali zvoliť skôr jednoduchšie rifle bez nápadného dizajnu.

Zvoliť k nim môžeme elegantnú blúzku alebo sako. Takto premeníme aj obyčajné oblečenie na elegantný outfit.

dk.jpg

Uvažovať by sme mali aj nad ich farbou. Tmavšie nohavice zvyknú pôsobiť slušnejšie. Hodia sa na pracovné aj spoločenské udalosti, na ktorých sa nevyžaduje prílišná elegancia. Niektoré bledé odtiene modrej pôsobia ležérnejšie. Výsledný outfit však vždy závisí od zvolených doplnkov a kombinácií. Nebojte sa experimentovať. Čím jednoduchšie rifle zvolíte, tým extravagantnejší môže byť zvyšok.

Rozlíšiť treba aj typ pracovnej udalosti. Ak sa chystáte na pracovné rokovanie alebo pohovor, rifle zameňte za elegantnejšie nohavice.

25 50 75 90