Úvod Novinky Tipy z programu
Mačky, ktoré zarábajú milióny? Toto je osem mačacích celebrít, ktoré pozná každý
Mačky, ktoré zarábajú milióny? Toto je osem mačacích celebrít, ktoré pozná každý

Mačky, ktoré zarábajú milióny? Toto je osem mačacích celebrít, ktoré pozná každý

Nie sú hviezdy ako hviezdy. Tie najznámejšie nájdeme medzi zvieratami.

Dňa 8. augusta oslavovali svoj deň všetky mačky. Nepochybne, aj mačací svet má niekoľko svojich celebrít. Či už sú kreslené alebo reálne, týchto osem mačacích osobností sa zapísalo do rebríčka najpopulárnejších zvierat.

1. Tom

Medzi nezabudnuteľné mačky rozhodne patrí nesmrteľný a prešibaný kocúr Tom. Večná naháňačka Toma a Jerryho baví malých aj veľkých divákov od roku 1940. Tom je už naozaj dedko a začiatkom tohto roka oslávil 84 rokov. Neuveriteľné je, že napriek pokročilému veku, Tom a Jerry patria stále medzi veľmi najpopulárnejšie detské postavičky.

tom-and-jerry-fighting

2. Garfield

Tučný a lenivý Garfield sa nachádza v zrelých stredných rokoch. Jeho autorom je Jim Davis, ktorý sa inšpiroval svojimi spomienkami z detstva. Garfield stelesňuje mačacie, ale tiež ľudské vlastnosti. Nočný vyjedač chladničky, lenivý aj prefíkaný. Diváci ho poznajú aj ako milovníka lazaní. Vznikol ako komiks, dnes jeho príbehy sledujeme na filmovom plátne. V slovenskom znení mu svoj hlas požičal Peter Marcin.

garfield.jpg

3. Pani Norrisová

Protivná mačka, ktorá sa túla chodbami najznámejšej čarodejníckej školy - Rokfort. Pani Norrisová je mačka mrzutého školníka Argusa Filcha. Túto nerozlučnú dvojicu pozná každý milovník Harryho Pottera. Jej knižná podoba sa od tej filmovej odlišuje. Pôvodná Pani Norrisová má vypuklé žlté oči a kostnaté telo.

Mačka Pani Norrisová

4. Krivolab

Pri Harry Poterrovi ešte zostaneme. Ak je reč o známych mačkách, určite treba spomenúť kocúra chytrej a bystrej Hermiony Grangerovej, Krivolaba. Krivolab sa objavil v tretej časti príbehu, kedy bol centrom konfliktu medzi Ronom a Hermionou kvôli vražde Ronovho potkana Prašivca.

Hermiona a mačka Krivolab.jpg

5. Mačka Škľabka

Mačka známa svojim veľkým zubatým úsmevom, ktorá sa zjaví väčšinou nečakane a zrazu zmizne. Postava mačky Škľabky je inšpirovaná anglickým folklórom.

Mačka Šklabka z Alice v krajine zázrakov

6. Pa a Pi

Mimozemské mačky Pa a Pi pristáli na našej planéte v roku 1986. Jedna z najznámejších rozprávok, ktoré bavili a vzdelávali deti v čase socialistického režimu. Mačky z mačacej planéty skúmali Zem a predovšetkým jej zvieraciu ríšu.

pa-a-pi.jpg

7. Grumpy Cat

Nejpopulárnejšia mrzutá mačka na svete. Vďaka svojmu nevrlému výrazu sa stala veľkou internetovou celebritou. Jej pôvodné meno bolo Tardar Sauce. Meno Grumpy Cat vzniklo až potom, ako jej fotografie a videá začali prúdiť sociálnymi sieťami.


Ak sa vám fotografia nezobrazuje správne, obnovte stránku.

8. Olivia Benson

Jedno z najbohatších zvierat, ktorej majetok sa počíta v miliónoch je mačka Olivia Benson. Jej majiteľkou je svetová hviezda Taylor Swift. Ako je známe, mačka si svoje peniaze zarobila účinkovaním v reklamách a videoklipoch.


Ak sa vám fotografia nezobrazuje správne, obnovte stránku.


25 50 75 90
RTVS, Instagram/taylorswift, Instagram/realgrumpycat

Živé vysielanie ??:??

Televízia