Úvod Novinky Tipy z programu
Prečo niekto v práci vyhorí a niekto nie? Vysvetľuje mentorka Zuzana Šimeková
Prečo niekto v práci vyhorí a niekto nie? Vysvetľuje mentorka Zuzana Šimeková

Prečo niekto v práci vyhorí a niekto nie? Vysvetľuje mentorka Zuzana Šimeková

Mentorka a právnička sa o tejto téme rozprávala s Adelou v Trochu inak.

Poznáte to alebo ešte nie? Snáď nie, ale stáva sa to pomerne často. Veľmi veľa pracujete, ste v jednom kole a možno vás tá práca aj baví, ale je jej toľko a stále dookola, že ani neviete ako a vyhoríte.

Nejde o žiadnu novinku dnešnej doby, stávalo sa to vždy, len to nemalo pomenovanie a samozrejme nikto to nerozoberal. Neboli ani také stresové vplyvy, aké sú dnes. V Trochu inak sa Adela Vinczeová venovala tejto téme s mentorkou a právničkou Zuzanou Šimekovou.

Celý rozhovor so Zuzanou Šimekovou si pozrite TU.

Prečo niekto vyhorí a niekto nie?

Ani jeden človek nie je rovnaký, preto v jednej práci s rovnakou náplňou môže niekto absolútne vyhorieť, kým ten druhý si ani nevšimne, že je toho veľa.

„Veľkú úlohu v tom zohráva osobnosť. Nakoľko si tie tlaky pripúšťame, nakoľko sme citlivejší a vnímavejší a niektoré veci sa nás dotýkajú viac ako iných ľudí. Niektorí ľudia robia veľmi veľa, sú ako ryby vo vode a sú úplne v poriadku,“ hovorí Zuzana Šimeková.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

„Ale to znamená, že majú lepší ochranný mechanizmus. Alebo si v tom rytme našli niečo, čo im pomáha postarať sa o seba. Vyhovuje im to a baví ich takto žiť,“ vysvetľuje. Ak cítite, že je toho na vás veľa a že máte blízko k vyhoreniu, nepodceňujte to. Treba to riešiť, aby už neskôr nebolo neskoro.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia