Úvod Novinky Tipy z programu
Jozef veril, že dokáže čítať myšlienky. Paranoidná schizofrénia vyústila v niekoľko vrážd
Jozef veril, že dokáže čítať myšlienky. Paranoidná schizofrénia vyústila v niekoľko vrážd

Jozef veril, že dokáže čítať myšlienky. Paranoidná schizofrénia vyústila v niekoľko vrážd

Nenechajte si ujsť ďalšiu časť seriálu Najväčšie kriminálne prípady Slovenska.

Jozef Kafrík zabil troch ľudí, po prepustení z liečenia však zabíjal znova. Jeho príbeh si môžete pozrieť vo štvrtok o 23:30 hod. na Dvojke v dokumentárnom seriáli Najväčšie kriminálne prípady Slovenska.

Na jeho psychický vývoj mala negatívny vplyv predovšetkým matka, ktorá počas jeho detstva a dospievania trpela psychickými problémami. Žila v neustálej paranoji a svoju rodinu presviedčala o tom, že susedia im chcú ublížiť.

Ležiaci človek v noci na chodníku

Všetci ich chcú zničiť

Keď sa na stenách rodinného domu objavili vlhké fľaky, matka so synom nadobudli presvedčenie, že v stenách sú umiestnené odpočúvacie zariadenia a výbušniny.

Jozef sa neskôr stal svedkom toho, ako matka roztrhala všetky osobné dokumenty, aby ju nik nemohol nájsť. Jej správanie ho významne ovplyvnilo a v dospelosti sa začal aj on správať mimoriadne podozrievavo. Podozrievavosť sa postupne zhoršovala, až nakoniec vyústila v schizofréniu.

Kvôli narastajúcim psychickým problémom sa Jozef nedokázal zamestnať a zo svojich problémov začal obviňovať všetkých naokolo. K nenávisti sa pridalo presvedčenie, že ho chcú ostatní ľudia zničiť. Jozef začal plánovať pomstu.

Po niekoľkých mesiacoch chladnokrvne popravil troch ľudí. Tým sa však jeho besnenie ani zďaleka neskončilo. Pre závažné psychické problémy nie je umiestnený do väzenia, ale do psychiatrickej liečebne. Z nej sa však po 16 rokoch dostal von, aby mohol dokončiť, čo pred rokmi začal.

V auguste 2008 sa rozhodol vyhodiť do vzduchu vlastný dom, v ktorom žil s manželkou a deťmi. Jozef si ráno zbalil všetky veci a pustil plyn. Nič netušiaca manželka Oľga v spoločnom dome zahynula na následky rozsiahleho výbuchu.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia