Úvod Novinky Tipy z programu

Novinky z dielne STVR aj obľúbená klasika. Na čo sa môžete tešiť tento týždeň?

Pripravený je bohatý televízny aj rozhlasový program.

Novinky z dielne STVR aj obľúbená klasika. Na čo sa môžete tešiť tento týždeň?

V pondelok večer si na Jednotke vychutnáte Prirodzený talent, príbeh vdovy, ktorá chce, aby sa jej syn presadil vo svete profesionálneho futbalu. Nasledovať bude investigatívna relácia Reportéri. Dvojka svojim divákom ponúkne Lov slov, po ktorom môžete sledovať populárno-vedecký dokument Stratená DNA.

Utorkový večer sa už tradične ponesie v znamení napätia. Odštartujeme ho v spoločnosti šarmantného Komisára Montalbana, nasledovať budú Prípady 1. oddelenia. Dvojka svojim divákom ponúkne dokumentárny historický seriál Studená vojna špiónov, nasledovať bude seriál Zbohom, súdruhovia.

V stredu večer Jednotka ponúkne Vraždy v Bordeaux, ďalší film z populárneho francúzskeho cyklu. O 22:10 hod. si vychutnáte film Candice Renoirová: Každý smeruje vodu k svojmu mlynu. Dvojka ponúkne prírodopisný film Camargue: Divoký raj, po ktorom bude nasledovať prírodopisný dokument Universum: Čaro hôr.

Už vo štvrtok večer si vychutnáte Sieň slávy, do ktorej uvedieme najvýznamnejšiu osobnosť slovenskej jazzovej scény, autora, skvelého speváka, dramaturga a organizátora Bratislavských jazzových dní – Petra Lipu. Neskôr sa môžete zasmiať na ďalšej časti cyklu humorných príbehov Slasti, strasti! Dvojka odvysiela netradičný dokument Večný Jožo, ktorý je originálnym portrétom kontroverznej osobnosti, speváka skupiny Elán Joža Ráža.

Piatkový večer na Jednotke vám spríjemní vedomostná relácia Čo ja viem, od 22:00 hod. môžete sledovať reláciu Cestou necestou. Na Dvojke sa môžete zasmiať so seriálom Pressburg, nasledovať bude švédsko-estónsko-fínsky koprodukčný seriál Estonia.

Sobotný večer sa aj tentokrát ponesie v znamení zábavy. Nenechajte si ujsť reláciu Záhady tela, po ktorej sa zasmejete s Petrom Marcinom a jeho hosťami v Neskoro večer. Na Dvojke môžete sledovať skutočný príbeh matky, ktorá sa snaží pomôcť synovi v boji so závislosťou – Mami, nenechaj ma zaspať.

Nedeľný večer bude patriť najsladšej šou Pečie celé Slovensko, ktorú vám ponúkneme od 20:30 hod. na Jednotke. Dvojka svojim divákom ponúkneprvú časť programu Českej televízie Popstory.

Čo počúvať v rádiu

Rádio Slovensko bude celý týždeň už tradične hostiť zaujímavých ľudí v rámci relácie Hosť Rádia Slovensko, ktorú môžete počúvať vždy od 13:00 hod. Počúvať nezabudnite ani obľúbenú reláciu Pozor, zákruta! Zaujímavé informácie sa dozviete aj vďaka relácii Slovenčina na slovíčko so Sibylou Mislovičovou.

Bohatý program si pre poslucháčov pripravilo aj Rádio Devín. Chýbať nebudú obľúbené relácie Ars litera či Ars musica, ako aj hudobná rubrika plná tipov s názvom Čo dnes počúva. Počúvať nezabudnite ani na Kultúrne správy, jediný spravodajský blok výlučne z oblasti kultúry a umenia.

25 50 75 90