V Dámskom klube Galina Jendželovská pravidelne informuje o rozličných zaujímavých postupoch, ktoré sa objavujú na internete. Skúša ich sama na sebe, či účinky týchto postupov sú skutočne také zázračné.
Fungujú rady z internetu?
Tentoraz skúšala naozaj netradičné veci, či je pravdou, že sóda bikarbóna napríklad zázračne vyčistí v kuchyni často od varenia zanesené pokrievky. Funguje to, čo tvrdí internet?
„Pokrievku som strčila do väčšieho hrnca s vriacou vodou tak, aby z pokrievky trčala len rukoväť. Prisypala som lyžicu sódy bikarbóny a pokrievku som v hrnci povarila niekoľko minút. Pokrievku som vybrala a pustila sa do odstraňovania mastnoty a iných nečistôt pomocou papierovej utierky.“
Aké bolo prekvapenie Galiny Jendželovskej, keď zistila: „Nánosy mastnoty a špiny sa samé odlupovali. A moja pokrievka vyzerala opäť ako nová. Tak toto určite vyskúšajte.“
Na mrkvu a petržlen
Lenže to všetko bolo málo. Galina Jendželovská sa rozhodla vyskúšať namiesto škrabky na zeleninu použiť na očistenie mrkvy, čo je fakt uletené, vrchnák z umelohmotnej fľaše:
„Sama som tomu neverila, ale takto rýchlo to išlo a výsledok bol dokonalý. Mrkvu som veľmi šikovne za pomoci tejto pomôcky očistila.“
Ako sa vraví, s jedlom rastie chuť a ak vrchnák z umelohmotnej fľaše očistí mrkvu, čo urobí s petržlenom? Galina Jendželovská hneď vyskúšala: „Aj toto bolo jednoduché a účinné. Funguje to. A ešte aj odpadu bolo menej ako pri použití klasickej škrabky.“
Ostré hroty do cesnaku
Z bizarných pomocníkov do kuchyne predstavila Galina Jendželovská nečakane aj kovový vrchnáčik zo sklenenej fľaše:
„Idem ho použiť na ošúpanie cesnaku. Ostré hroty som zaborila do šupky a postupne celý strúčik ošúpala. Tak aj toto je celkom dobrý nápad. Toto si musím zapamätať a vrchnák odložiť. Použijem ho, keď budem potrebovať ošúpať rýchlo a jednoducho niekoľko strúčikov naraz.“
Neuveriteľné výsledky s nečakanými pomôckami do kuchyne úprimne prekvapili aj Galinu Jendželovskú. Viac si pozrite aj z archívu STVR bez reklám a zadarmo.
STVR online
Foto: Dámsky klub, STVR - Stanislav Háber