Úvod Novinky Tour de France
Tour 2020 odštartovala, Sagan v 1. etape bez pódia aj zeleného dresu
Tour 2020 odštartovala, Sagan v 1. etape bez pódia aj zeleného dresu

Tour 2020 odštartovala, Sagan v 1. etape bez pódia aj zeleného dresu

Peter Sagan bol v 1. etape do poslednej chvíle v boji o víťazstvo. Napokon finišoval piaty. 

Na juhu Francúzska v Nice zvíťazil ostrieľaný špurtér z nórska Alexander Kristof z tímu Emirates. Obliekol si tak žltý dres pre lídra pretekov, ako aj zelený dres pre lídra bodovacej súťaže. Druhý skončil úradujúci majster sveta Mads Pedersen z Dánska (Trek-Segafredo) a tretí finišoval Holanďan Cees Bol (Sunweb).

Úvodnú etaou v daždi poznačilo množstvo pádov , so menšími zraneniami skončili na zemi líder Quick Stepu Julian Alaphilippe, šprintér Lotta Caleb Ewan, George Bennett z Jumbo-Visma, Pierre Latour z AG2R, Omar Fraile (Astana), Christophe Laporte (Cofidis), Ion Izagirre (Astana) či Rus Pavel Sivakov z Ineosu. Všetci však pokračovali di cieľa.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ďalší pád prišiel v záverečných troch kilometroch a to aj napriek tomu, že organizátori v záujme zaistiť bezpečnsť avizovali, že časy budú rátať z úseku 3 km pred cieľom. Na zemi skončili viacerí, napríklad aj Thibault Pinot.

banner na Tour de France 2020

V úvodnej rýchlostnej prémii vyhral špurt pelotónu Peter Sagan a pripísali mu 13 bodov. Slovák sa držal v bezpečí balíka. V záverečnom špurte mal najviac síl Kristoff, ktorý sa sem vyviezol za Saganom. V poslednom polkilometri inak opatrných a pomalých pretekov dosiahol priemernú rýchlosť 67,2 kilometra .

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia