Úvod Novinky Tour de France
Sagan si v 5. etape zlepšil maximum, ale prišiel o zelený dres
Sagan si v 5. etape zlepšil maximum, ale prišiel o zelený dres

Sagan si v 5. etape zlepšil maximum, ale prišiel o zelený dres

Peter Sagan štvrtým miestom v 5. etape zlepšil svoje maximum na 107. ročníku Tour de France. Zelený dres však neudržal. 

Prvým dôležitým moment 5. etapy Tour de France 2020 bola šprintérska prémia 136 kilometrov pred cieľom. Pelotón na ňu prišiel pohromade, dvadsať bodov za prvé miesto si vybojoval Sam Bennett z tímu Deceuninck-Quick-Step. Peter Sagan získal za štvrtú priečku bodov trinásť a virtuálne prišiel o prvenstvo v bodovacej súťaži. Stal sa ním práve írsky šprintér Bennett.

banner na Tour de France 2020

Pokojná etapa, počas ktorej sa nesformoval ani únik, vyvrcholila hromadným špurtom. Najlepšie ho zvládol holandský cyklista Wout van Aert, ktorý dostal v 5. etape od svojho zamestnávateľa Jumbo-Visma voľnú ruku a využil to na víťazstvo.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Žilinský rodák Peter Sagan finišoval štvrtý, čím síce dosiahol svoje najlepšie umiestnenie na tomto ročníku Starej dámy, ale po 5. etape nemôže byť spokojný. Prišiel totiž o zelený dres. Na poste lídra bodovacej súťaže ho zásluhou víťazstva na šprintérskej prémii a tretieho miesta v cieli nahradil Sam Bennett. Dvadsaťdeväťročný Ír má po 5. etape na konte 123 bodov, zatiaľ čo druhý Peter Sagan 114.

FOTO: SITA


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia