Úvod Novinky Tour de France
Sagan mimo elitnej desiatky, no s návratom do zeleného dresu
Sagan mimo elitnej desiatky, no s návratom do zeleného dresu

Sagan mimo elitnej desiatky, no s návratom do zeleného dresu

Peter Sagan finišoval v 7. etape 107. ročníka Tour de France trinásty.

 Druhé tohtoročné víťazstvo na Starej dáme si pripísal Wout van Aert, ktorý ovládol šprint 41-člennej hlavnej skupiny.

banner na Tour de France 2020

Tridsaťročný slovenský cyklista v závere etapy nezúročil fantastickú prácu svojho tímu. Nemecké zoskupenie BORA-hansgrohe odviedlo na trase z Milau do Lavaur kvantum práce. V úvode trate svojou aktivitou rozdelilo pelotón a dostalo preč z hlavnej skupiny šprintérov Eliu Vivianiho, Ceesa Boola, Alexandra Kristoffa a najmä lídra bodovacej súťaže Sama Bennetta.

Hoci Sagan patril medzi hlavných favoritov vyselektovanej vedúcej skupiny, záverečný šprint nezvládol pozične, pri pokuse o zrýchlenie sa dostal do kontaktu s Michaelom Goglom a ešte mu aj spadla reťaz. Cieľovou čiarou prešiel až ako trinásty v poradí.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tourminátorovi a celej BORE môže byť čiastočnou satisfakciou skutočnosť, že Peter Sagan sa zásluhou zisku 17 bodov na prémii a 4 bodov v cieli vrátil do zeleného dresu pre lídra bodovacej klasifikácie.

Pred druhým Samom Bennettom má po 7. etape náskok 9 bodov.

Adam Yates zostal držiteľom žltého a Benoit Cosnefroy bodkovaného dresu. Okrem zeleného a menil aj majiteľ bieleho dresu. Na čelo poradia klasifikácie jazdcov do 25 rokov sa prepracoval Egan Bernal.

FOTO: SITA

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia