Úvod Novinky Zaujímavosti
Čo s deťmi po korone? Skúste letné tábory
Čo s deťmi po korone? Skúste letné tábory

Čo s deťmi po korone? Skúste letné tábory

Detské tábory by nemali byť za trest, tvrdí psychologička.

Mnohí rodičia po pandémii koronavírusu zvažujú, aký program svojim deťom na letné prázdniny namiešať. Jednou z alternatív popri dovolenke s rodičmi či pobyte u starých rodičov sú tábory, či už denné alebo turnusové.

V Dámskom klube sme sa zhovárali so psychologičkou Gabrielou Herényiovou o tom, ako dieťa na pobyt bez rodičov pripraviť. „Maminy majú z toho častokrát väčšie nervy ako deti, pretože si nevedia predstaviť, že ich ratolesť sama niečo zvládne,“ povedala doktorka.

Dieťa, ktoré nikdy nebolo odlúčené od matky, môže pri pobyte v tábore zažívať ťažkú separačnú úzkosť,“ upozornila psychologička s tým, že dieťa treba na pobyt v tábore pripravovať a rozprávať sa o tejto téme s ním.

Gabriela Herényiová prezradila aj to, v akom veku by malo ísť dieťa prvýkrát do tábora a odporučila rodičom, aby svoje ratolesti povzbudzovali, ak chcú viac času tráviť so svojimi rovesníkmi.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Celé vydanie relácie nájdete v našom archíve.

Aj v utorok o 12.20 vysielame na Jednotke Dámsky klub. S odborníkom sa porozprávame, aký dopad mala pandémia koronavírusu na pacientov s osteoporózou, poradíme vám, ako správne nosiť kabelku tak, aby nám nedeformovala postavu alebo ukážeme čo je potrebné si zadovážiť pre chov chameleóna v domácich podmienkach.

S Dámskym klubom sa môžete zapojiť aj do súťaže.

Dámsky klub

Dnes budeme v kuchyni Dámskeho klubu pripravovať čerešňové dezerty. ... S odborníkom sa porozprávame, aký dopad mala pandémia koronavírusu na pacientov s osteoporózou. Poradíme vám, ako správne nosiť kabelku tak, aby nám nedeformovala postavu. Ukážeme si detské čiapočky na leto.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia