Úvod Novinky Zaujímavosti
Prehnali ste to so slnkom? Toto pomôže spálenej pokožke
Prehnali ste to so slnkom? Toto pomôže spálenej pokožke

Prehnali ste to so slnkom? Toto pomôže spálenej pokožke

Prečítajte si niekoľko odporúčaní dermatologičky.

Magazín HuffingtonPost prišiel s informáciou, že na spálenú pokožku fungujú lieky proti bolesti, ktoré máme bežne doma v lekárničke.

Dermatologička, o ktorej tvrdenie sa magazín opiera, hovorí, že protizápalový liek je nevyhnutné užiť okamžite po tom, čo spozorujeme, že sme to so slnením prehnali.

Ľudia, ktorí podobné lieky znášajú ťažko, alebo majú problémy s obličkami, by sa mali o ich použití poradiť s lekárom.

Spálenú pokožku je podľa slov odborníkov potrebné okamžite schladiť. Urobíte dobre, ak siahnete po mlieku, jemnom tvarohu či iných mliečnych výrobkoch. Proteíny, ktoré mlieko obsahuje, dokážu podráždenú pokožku nielen schladiť, ale ju aj zjemniť.

Ak po ruke nemáte mlieko, postačí aj uterák namočený do studenej vody. Spálené miesta schladí a tiež pomôže znížiť bolesť.

Spálenú pokožku dokáže dostať späť do formy aj zelený a čierny čaj. Stačí urobiť silný odvar, nechať ho vychladnúť a pomocou gázy ho prikladať na postihnuté miesta. Kyselina trieslová, ktorú čierny a zelený čaj obsahujú, má protizápalové účinky.

Pomáha aj aloe vera. Rastlina, ktorú mnohí považujú za zázračnú. Ak ju máte doma, môžete ju použiť v surovom stave - najmä tekutinu, ktorá z nej vyteká. Pomôže nielen pri spálenej koži, ale rovnako urýchli hojenie rán.

zdroj foto: Shutterstock.com

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia