Úvod Novinky Zaujímavosti
Navštívte s nami unikátnu levanduľovú farmu
Navštívte s nami unikátnu levanduľovú farmu

Navštívte s nami unikátnu levanduľovú farmu

Jej zakladateľom je mladý muž s hendikepom, ktorý sa rozhodol pestovať aj pomáhať.

Stanislav Bíza je mladý český farmár, ktorý sa u našich západných susedov stal zároveň Farmárom roka a dokázal, že ani hendikep nie je prekážkou pri plnení svojich snov.

Na juhu Moravy totiž pestuje jednu z najobľúbenejších a najvoňavejších byliniek. Levanduľu aj spracováva a vyrába z nej vankúše, sviečky, ale aj limonády či marmelády.

Vyhľadávaná levanduľová farma by však nefungovala bez šikovných rúk Stanislavových kolegov. Dvanásťčlenný tím ľudí pracuje mimoriadne precízne, aby sa k ľuďom dostali prvotriedne levanduľové výrobky. Väčšina členov tímu, ktorí na farme pracujú, majú rovnako ako zakladateľ istý hendikep.

Mladý farmár hovorí otvorene o pomoci iným. To bol hlavný cieľ, prečo sa rozhodol venovať pestovaniu a spracovaniu levandule. Pred pár rokmi dostal od života druhú šancu. Po nehode skončil na vozíku a tak, ako pomohli jemu, chce teraz pomáhať aj on.

Správne rozdelenie práce je kľúčom k úspechu. Kto vládze, šije, kto môže, pripravuje sirupy. Stanislav hovorí, že všetky aktivity sú prispôsobené hendikepom. Keď je práce príliš veľa, pomáhajú brigádnici. Pozrite si reportáž z Farmárskej revue o farme, ktorá zároveň funguje ako chránená dielňa.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

zdroj foto: Farmárska revue

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia