Úvod Novinky Zaujímavosti
Zem spieva: V sobotu spoznáme víťaza, toto sú finalisti
Zem spieva: V sobotu spoznáme víťaza, toto sú finalisti

Zem spieva: V sobotu spoznáme víťaza, toto sú finalisti

Súťažiacich prídu na finálový večer podporiť aj lokálpatrioti.

Po sobotnom druhom semifinále už poznáme kompletnú zostavu finálového večera. V sobotu 19. decembra zabojuje na pódiu šou Zem spieva dvanásť súťažiacich. Podporiť ich prídu aj známe osobnosti.

O priazeň divákov sa v cieľovej rovinke tretej série šou Zem spieva budú uchádzať Folklórny súbor Podpoľanec, Bobáňovci - Terchovský orchester ľudových nástrojov, Labirsky Beťare, Natália Lettrichová, Ondro a kamaráti, Adriana Fúriková, Ľudová hudba DFS Vienok, Folklórny súbor Považan, Bratia Pôbišovci, Mládežnícky folklórny súbor Želiezko, Folklórna skupina Pantľičk a Ivana Brillová.

Folklórny súbor Podpoľanec

Folklórny súbor Podpoľanec

Folklórny súbor Považan

Foklórny súbor Považan

Ivana Brillová

Ivana Brillová

Bratia Pôbišovci

Bratia Pôbišovci

Folklórna skupina Pantľička

Foklórna skupina Pantľička

Bobáňovci

Bobáňovci - Terchovský orchester ľudových nástrojov

Natália Lettrichová

Natália Lettrichová

Ondro a kamaráti

Ondro a kamarati

Adriana Fúriková

Adriana Fúriková

Labirsky Beťare

Labirsky Beťare

Mládežnícky folklórny súbor Želiezko

Mládežnícky folklórny súbor Želiezko

Ľudová hudba detského folklórneho súboru Vienok

Ľudová hudba Detského folklórneho súboru Vienok

Víťazom tretej série Zem spieva sa stane ten súťažiaci, ktorí dostane od divákov najviac SMS hlasov. Aj vo finále sa diváci môžu tešiť okrem moderátorov Mareka Kolena a Daniela „Sorizza" Kisa z hudobného zoskupenia S Hudbou Vesmírnou aj na patriotov - Ľubicu Čekovskú, Petra Dvorského a Jána Ďurovčíka. Chýbať nebude ani odborná porota v zložení Anna Derevjaniková, Miroslava Palanová, Peter Kocák, Stanislav Marišler a Milan Rendoš.

Je dobrým zvykom, že vo finále súťažiaci do vystúpení zapoja aj svojho lokálpatriota, ktorý ich divákom predstavoval v základných kolách. Ide o známe osobnosti, ktoré sa vo finále popasujú s folklórnymi úlohami, ktoré spoločne so súťažiacimi pripravujú. Na pódiu by sa tak mali už v sobotu objaviť napríklad Lukáš Latinák, Katarína Knechtová, Petra Vajdová, Juraj Bača, Ľuboš Kostelný či Zdena Studenková.

Priame prenosy sprevádzajú prísne opatrenia, pre Správy RTVS o nich porozprával režisér šou Zem spieva Peter Nunez (od 46. minúty).

Čakanie na finále si spríjemníte tak, že si pozriete 1.semifinále a 2. semifinále v našom webovom archíve zadarmo a bez reklamy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia