Úvod Novinky Filmy a seriály
Trojka počas sviatkov prinesie vianočné bohatstvo z archívov
Trojka počas sviatkov prinesie vianočné bohatstvo z archívov

Trojka počas sviatkov prinesie vianočné bohatstvo z archívov

Príbeh Hosť k štedrovečernému stolu ponúkne herecké koncerty legiend.

Vianoce v spoločnosti RTVS budú o veľkých filmových premiérach, bohatej ponuke rozprávok, nových dokumentov na Dvojke či domácich alebo Oscarových klasikách. Na Trojke dostanú priestor filmy, koncerty a aj zábavné programy.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vianočné tradície priblížia dokumenty Vôňa medovníkov, Vianoce, tradície, dnešok, či Vianoce z poštových schránok. Folklórne zvyky z rôznych kútov Slovenska ukážu aj dokumenty z Gemera, Sekúl, či Veľkej Javoriny. Inšpirácie z oblasti kulinárstva ponúkne vo vianočnom týždni cyklus Jara Žideka Nebíčko v papuľke. Do mimoriadnej štruktúry Trojky sme zaradili aj mnohé vynikajúce archívne adventné koncerty z cyklu Slovensko Advent. Divákov zaiste poteší stretnutie s Mirom Žbirkom, Adamom Ďuricom, Sendreiovcami či Ivou Bittovou a zaznejú aj koledy Dobrý večer, pokoj stály v podaní malých speváčikov ale aj renomovaných spevákov v pásme s Darinou Laščiakovou a jej hosťami.

Dobrí ľudia ešte žijúZita Furková a Juraj Kukura vo filme Dobrí ľudia ešte žijú.

Dramatike bude dominovať televízny triptych Dobrí ľudia ešte žijú o potrebe ľudskej spolupatričnosti s plejádou slovenských hereckých hviezd. Vo vysielaní sa objaví 21., 22. a 23. 12. vždy o 20.05 h. Na Štedrý večer uvedie Trojka príbeh Hosť k štedrovečernému stolu s legendárnymi hereckými výkonmi Pavla Mikulíka, Soni Valentovej, Dušana Jamricha, Idy Rapaičovej a mladého Petra Kočiša. Atmosféru Štedrého večera dokreslí vianočná pohľadnica Viliama Jána Grusku Daj Boh šťastia.

Hosť k štedrovečernému stoluSoňa Valentová a Pavol Mikulík v príbehu Hosť k štedrovečernému stolu.

Na Štefana, 26.12. si so Štefanom Kvietikom zaspomíname v spoločnosti Milana Kňažka a Milky Vášáryovej na kariéru tejto našej hereckej legendy. Obľúbená relácia má názov Takí sme boli. Po hereckom spomínaní sa rozpúta nefalšovaná Štefanská veselica s Malokarpatskou kapelou.

uragán

V silvestrovskom týždni uvedieme na Trojke výber výnimočných zábavných a hudobných relácií. V pondelok (28.12.) si diváci budú môcť vychutnať spomínanie na Júliusa Satinského v obľúbenej relácii Takí sme boli a v predvečer Silvestra zas zostrih tých najlepších momentov z Promülle Richarda Müllera. Samozrejme, v silvestrovský večer nebude chýbať humor a rezká hudba. Odštartujú ho Silvestrovské rozkazovačky, ktoré vystrieda Gala Galaxia Borisa Filana, po nich nastúpi špeciálne vydanie Uragánu a večer zavŕšia hudobné Malokarpatské premeny.

(foto: Archív RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia